Teriyakis grillezett padlizsán
- Teljes idő 50 perc
- 15 perc
Előkészítés - 35 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
1 kg Padlizsán (kb. 4 db)
4 szegf. Fokhagyma
2 kan. Frissen facsart lime-lé (kb. 1 lime)
18 cl Teriyaki szósz
2 kan. Növényi olaj
2 kan. Pirított szezámmagok
40 g Újhagyma (kb. 2)
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg a padlizsánokat és vágja őket hosszában félbe. Egy kis késsel irdalja be a padlizsánokat, de ügyeljen rá, hogy a héját ne szakítsa át.
Lépés 2 /4
Hámozza meg a fokhagymagerezdeket és zúzza össze őket egy fokhagymanyomóval egy tál felett. Adja hozzá a lime-levet és a teriyaki szószt és keverje össze. Egy másik tálban keverjen össze ugyanannyi kanálnyi szószt és olajat. Kenje be a padlizsánfeleket ezzel a keverékkel.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a padlizsánokat a vágott felükkel lefelé a grill-lapra, majd süsse őket 10 percig. Fordítsa meg a padlizsánokat és süsse őket további 25 percig, gyakori időközönként kenegesse meg őket a maradék szósszal.
Lépés 4 /4
Rendezze a padlizsánokat egy tányérra, szórja meg őket szezámmaggal és aprított újhagymával, majd tálalja.