Teriyakis grillezett padlizsán
- Teljes idő 50 perc
- 15 percElőkészítés 
- 35 percFőzés 
- 0 percHűtés 
Összetevők
6 személy
- 1 kg Padlizsán (kb. 4 db) 
- 4 szegf. Fokhagyma 
- 2 kan. Frissen facsart lime-lé (kb. 1 lime) 
- 18 cl Teriyaki szósz 
- 2 kan. Növényi olaj 
- 2 kan. Pirított szezámmagok 
- 40 g Újhagyma (kb. 2) 
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg a padlizsánokat és vágja őket hosszában félbe. Egy kis késsel irdalja be a padlizsánokat, de ügyeljen rá, hogy a héját ne szakítsa át.
Lépés 2 /4
Hámozza meg a fokhagymagerezdeket és zúzza össze őket egy fokhagymanyomóval egy tál felett. Adja hozzá a lime-levet és a teriyaki szószt és keverje össze. Egy másik tálban keverjen össze ugyanannyi kanálnyi szószt és olajat. Kenje be a padlizsánfeleket ezzel a keverékkel.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a padlizsánokat a vágott felükkel lefelé a grill-lapra, majd süsse őket 10 percig. Fordítsa meg a padlizsánokat és süsse őket további 25 percig, gyakori időközönként kenegesse meg őket a maradék szósszal.
Lépés 4 /4
Rendezze a padlizsánokat egy tányérra, szórja meg őket szezámmaggal és aprított újhagymával, majd tálalja.

