Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Skót tojás

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 44 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    14 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

6 személy

  • 6 Közepes tojások

  • 12 Jégkockák

  • 12 g Friss petrezselyem

  • 2 szár. Újhagyma

  • 2 kan. Apróra vágott, friss kakukkfű

  • 550 g Kolbásznak való darált sertéshús

  • 50 g Liszt

  • Só, bors

  • 200 g Zsemlemorzsa

  • 2 Közepes tojások

  • 6 kan. Tejföl vagy crème fraîche

  • 2 kan. Torma

Előkészítés

Lépés 1 /8

Egy lábasban forraljon fel enyhén sós vizet, majd adja hozzá a tojásokat egy lyukacsos kanállal. Főzze őket 7 és fél percig közepes lángon. Készítsen elő egy tálat hideg vízzel és jégkockákkal. Amint a tojások megfőttek, tegye őket a jeges fürdőbe. 20 másodperc elteltével finoman törje meg a tojásokat, és tegye vissza őket a hideg vízbe, amíg teljesen le nem hűlnek. Így könnyebb lesz meghámozni őket.

  • 6 Közepes tojások
  • 12 Jégkockák

Lépés 2 /8

Aprítsa fel a petrezselymet, az újhagymát és a kukkfűleveleket. Tegye őket egy nagy tálba. Adja hozzá a kolbászhúst, nedvesítse meg a kezét és gyúrja össze őket. Ossza a keveréket egyenlő részekre és készítsen kb. 10 cm átmérőjű, lapos húspogácsákat.

  • 12g Friss petrezselyem
  • 2szár. Újhagyma
  • 2kan. Apróra vágott, friss kakukkfű
  • 550g Kolbásznak való darált sertéshús

Lépés 3 /8

Készítse elő a bunda hozzávalóit, tegye 3 külön tálba a lisztet a sóval és a borssal, a zsemlemorzsát és a felvert tojásokat.

  • 50g Liszt
  • Só, bors
  • 200g Zsemlemorzsa
  • 2 Közepes tojások

Lépés 4 /8

Finoman törje fel a főtt és lehűtött tojásokat hideg víz alatt, majd egy tálban forgassa meg őket a lisztben. Benedvesített ujjakkal csomagolja mindegyik tojást húsba, ellenőrizze, hogy minden oldalon tökéletesen befedi-e őket a hús. Ezután mártsa őket a felvert tojásba, majd forgassa bele a zsemlemorzsába. Győződjön meg, hogy egyik tojás sem látszik ki a húsbevonat alól.

Lépés 5 /8

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 200°C-on 14 percre. Tegyen 4 skót tojást az 1-es kosárban lévő rácsra. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 200°C-on 14 percre. Tegyen 2 skót tojást a 2-es kosárban lévő rácsra. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

Lépés 6 /8

Készítse el a szószt: keverje össze a tejfölt és a tormát egy kis tálban. Ízesítse.

  • 6kan. Tejföl vagy crème fraîche
  • 2kan. Torma

Lépés 7 /8

Ellenőrizze, hogy a skót tojások megsültek-e, szükség esetén süsse őket tovább, amíg a kolbászhús teljesen meg nem sül.

Lépés 8 /8

Tálalásnál vágja félbe vagy negyedbe a skót tojásokat és szósszal együtt tálalja. Díszítheti baconnel és mustáros kelbimbóval.