Sertésnyársak barbecue-szósszal
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
2 szegf. Fokhagyma
150 g Hagyma
1.5 kan. Növényi olaj
Só
95 g Ketchup
70 g Sűrített paradicsom
3.5 kan. Worcester-szósz
2.5 kan. Almaecet
2.5 kan. Méz
1 kan. Mustár
1.5 kan. Füstölt fűszerpaprika
1 kan. Szárított kakukkfű
1 kan. Tört bors
950 g Szűzpecsenye
Előkészítés
Lépés 1 /5
Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. Tegye őket egy serpenyőbe az olajjal és egy csipet sóval. Pirítsa alacsony lángon 10 percig.
Lépés 2 /5
Adja hozzá a ketchupot, a sűrített paradicsomot, a Worcester-szószt, az ecetet, a mézet, a mustárt és a füstölt fűszerpaprikát, a kakukkfüvet és a borsot. Kevergetés mellett főzze őket tovább alacsony lángon 15 percig. Hagyja kihűlni.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza ki a Sertés programot, majd nyomja meg az OK gombot. Vágja fel a húst 3 cm-es kockákra és húzza fel őket a nyársakra. Kenje be őket a barbecue-szósszal.
Lépés 4 /5
Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grillsütőre, majd csukja le a fedőt. A képernyőn megjelenő utasítások szerint süsse a nyársakat, amíg el nem készülnek.
Lépés 5 /5
A nyársakat tálalja a megmaradt barbecue-szósszal.