Sütőben sült hal
- Teljes idő 30 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
250 g Sárgarépák (kb. 2 vagy 3)
150 g Vöröshagyma (1 nagy)
1 kan. Sűrített paradicsom
2 kan. 5%-os ecet
1 kan. Cukor
10 cl Víz
2 Szegfűszegek
Só, bors
1 kan. Növényi olaj
500 g 2 cm vastag, fehér húsú halfilé, bőr nélkül (pl. tőkehal)
2 levél Babérlevél
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Hámozza meg a sárgarépákat és reszelje le őket egy nagy lyukú reszelővel. Hámozza meg és aprítsa fel a hagymát. Tegye a zöldségeket a tepsitartozékba. Egy tálban keverje össze a sűrített paradicsomot, az ecetet, a cukrot, a vizet, a szegfűszeget, a sót és a borsot. Öntse rá a zöldségekre.
Lépés 2 /4
Rendezze a halszeleteket egy tányérra, ízesítse sóval és borssal, és kenje be mindkét felüket olajjal. Tegye félre.
Lépés 3 /4
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig. Keverje össze a zöldségeket, tegye rá a halszeleteket, finoman nyomja le őket, adjon bazsalikomleveleket a halhoz, majd csukja le a grillt. Folytassa a sütést 10 percig.
Lépés 4 /4
Forrón vagy hidegen tálalja.