Sült gyökérzöldségek juharsziruppal
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 Sárgarépa
8 Paszternák
700 g Édesburgonya
6 cl Olívaolaj
2 kan. Kakukkfű
Só, bors
6 cl Almaecet
1 Narancs
10 cl Juharszirup
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /3
Hámozza meg a zöldségeket, majd vágja a sárgarépát vastag szeletekre, a paszternákot és az édesburgonyát pedig 2 cm-es kockákra.
Lépés 2 /3
Helyezze be a grilltálcát a tálba, és helyezze a zöldségeket a tálba. Locsolja meg kb. 2 evőkanál olívaolajjal, majd szórja meg kakukkfűvel, és ízesítse sóval és borssal. Digitális változat: Állítsa a GRILL üzemmódot 200 °C-ra, és melegítse elő 15 percig. Süsse 30 percig, félidőben keverje meg. 2 az 1-ben mechanikus változat: Állítsa 200 °C-ra, és melegítse elő 15 percig. Süsse 30 percig, félidőben keverje meg.
Lépés 3 /3
Közben keverje össze a maradék olajat az ecettel, a reszelt narancshéjjal, a sziruppal és egy csipetnyi sóval és borssal. Miután megfőtt, locsolja meg a zöldségeket az öntettel, és tálalja.