Sült alma
- Teljes idő 35 perc
- 15 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Alma
50 g Zabpehely
50 g Mazsola
40 g Barna cukor
50 g Tört mogyoró
1 kan. Fahéj
50 g Olvasztott vaj
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy tálban keverje össze a zabot, a mazsolát, a barna cukrot, a mogyorót és a fahéjat. Adja hozzá az olvasztott vajat és keverje, amíg a hozzávalók el nem keverednek. Tegye félre.
Lépés 2 /5
Egy késsel vágjon le az alma tetejéről egy 2 cm vastag szeletet, ezt tegye félre. Egy dinnyevájóval vagy egy teáskanállal távolítsa el a magokat. Vájjon kis lyukat az alma belsejébe, hogy legyen hely a tölteléknek. Töltse meg az almákat a zabos keverékkel. Tegye vissza az alma tetejére a levágott szeletet.
Lépés 3 /5
Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 165 °C-on 20 percre. Tegyen 4 almát az 1-es kosárban lévő rácsra, majd csukja be. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a DESSZERT programot 165 °C-on 20 percre. Tegyen 2 almát a 2-es kosárban lévő rácsra, majd csukja be. A START gomb megnyomásával kezdje meg a sütést.
Lépés 4 /5
Ellenőrizze, hogy átsültek-e a almák, szükség esetén süsse őket még pár percig. A sütési idő eltérő lehet az almák méretétől és minőségétől függően.
Lépés 5 /5
Az almákat melegen tálalja.