Ropogós tőkehal spárgával
- Teljes idő 28 perc
- 20 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
750 g Spárga
2 kan. Növényi olaj
Só, bors
750 g Tőkehal, kb. 2 cm vastag
90 g Zsemlemorzsa
45 g Parmezán
3 kan. Apróra vágott petrezselyem
60 g Olvasztott vaj
2 kan. Mustár
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja le és dobja ki a spárga kemény végét, majd főzze a szárakat 3 percig forrásban lévő, sós vízben. Csöpögtesse le őket, majd tegye a tepsitartozékba. Adjon hozzá olajat, sót és borsot. Alaposan forgassa meg a spárgákat, majd rendezze el őket egy rétegben a tepsitartozék aljában.
Lépés 2 /5
Vágja a halat 6 egyenlő nagyságú darabra. Rendezze őket a spárga tetejére.
Lépés 3 /5
Egy kis tálban keverje össze a zsemlemorzsát, a parmezánt, az apróra vágott petrezselymet és az olvasztott vajat. A halfilék tetejét kenje meg mustárral, adja hozzá a fűszeres zsemlemorzsát és jól nyomkodja le, hogy a zsemlemorzsa megtapadjon.
Lépés 4 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 8 percig.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja.