Ropogós rizs és fűszeres tonhalfalatok
- Teljes idő 1 óra 20 perc
- 10 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
500 g Sushi rizs
70 cl Víz
2 kan. Só
4 kan. Rizsecet
4 kan. Kristálycukor
4 kan. Szezámmagolaj
450 g Friss tonhal
2 kan. Szezámmagolaj
2 kan. Szójaszósz
4 kan. Limelé
4 kan. Mustáros majonéz
1 Zöldhagyma (vagy újhagyma)
Avokádó
Előkészítés
Lépés 1 /6
Öblítse le a rizst többször folyó víz alatt. Tegye a rizst, a vizet és a sót egy lábasba. Forralja fel, és fedő alatt párolja 10 percig. Vegye le a serpenyőt a tűzről, és hagyja állni 15 percig fedő alatt.
Lépés 2 /6
Egy tálban keverje össze a rizsecetet, a kristálycukrot és a 2 evőkanál szezámolajat. Keverje össze a rizst, majd adja hozzá az ecet, a cukor és a szezámolaj keverékét. Jól keverje össze. Egy 4-5 cm magas téglalap vagy négyzet alakú sütőformát béleljen ki zsugorfóliával úgy, hogy kilógjon az oldalára. Öntse a rizst a serpenyőbe, egyengesse ki a felületét, és nyomja le kb. 3 cm magasra. Fedje le zsugorfóliával, és tegye a fagyasztóba kb. 1 órára vagy egy éjszakára a hűtőszekrénybe.
Lépés 3 /6
Fordítsa ki a rizst, és vágja 2 cm széles és 5 cm hosszú csíkokra. Helyezze a rizstéglalapokat az Easy Fry standard tálcára, és kenje be őket főzőspray-vel, vagy finoman kenje be semleges olajjal.
Lépés 4 /6
Állítsa be a NUGGETS programot 200 °C-ra 10 percre. Ellenőrizze, hogy a falatok aranybarnára sültek-e.
Lépés 5 /6
Vágja a tonhalat apró kockákra. Vágja fel a zöldhagymát vagy az újhagymát. Tegye a tonhalat egy tálba, és adja hozzá a szezámolajat, a szójaszószt, a limelevet, a mustáros majonézt, valamint a zöldhagymát vagy az újhagymát. Keverje össze.
Lépés 6 /6
Tegyen 1 evőkanál fűszerezett tonhalat minden falat rizsre. Díszítse néhány darab zöldhagymával és apró avokádódarabkákkal.