Ropogós panírozott garnélarák édes-savanyú mártásban
- Teljes idő 23 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
500 g Garnélarák
100 g Panko vagy klasszikus zsemlemorzsa
2 Tojás
1 kan. Currypor
75 g Liszt
Só és bors
Olaj
3 kan. Ketchup
2 kan. Almaecet
1 kan. Szójaszósz
2 kan. Barna cukor
1 kan. Kukoricakeményítő
1 szegf. Fokhagyma
1 db Friss gyömbér
10 cl Víz
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítsen elő három tányért a garnélarák panírozásához: egyet a liszttel, egyet a felvert tojással és a curryporral, egyet pedig a zsemlemorzsával. A lisztet és a zsemlemorzsát fűszerezze sóval és borssal. Minden garnélarákot mártogasson bele a lisztbe, majd a felvert tojásba, végül a zsemlemorzsába, ügyelve arra, hogy minden garnélarákot jól bevonjon.
Lépés 2 /5
Rendezze el a panírozott garnélarákokat a grillrácson. Ha szeretné, a garnélarákokat enyhén permetezze be olajjal, hogy ropogósabb legyen a textúrájuk.
Lépés 3 /5
Tegye a garnélarákot a készülékbe, és süsse aranyszínűre és ropogósra.
Lépés 4 /5
Amíg a garnélarák sül, készítse el az édes-savanyú szószt. Egy kis serpenyőben keverje össze a ketchupot, az almaecetet, a szójaszószt, a barna cukrot, a fokhagymát, a gyömbért és a vizet. Forralja fel. Adja hozzá a kevés vízben feloldott kukoricakeményítőt, és folyamatosan keverje, amíg a mártás be nem sűrűsödik. Tartsa melegen.
Lépés 5 /5
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a garnélarákot a készülékből. Tálalja édes-savanyú mártással. Jó étvágyat!