Ropogós kis burgonya sült fokhagymás mártással
- Teljes idő 1 óra 25 perc
- 25 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
20 szegf. Hámozatlan fokhagyma
3 kan. Olívaolaj
700 g Bébi burgonya (12 kis burgonya - 35-ös méret)
1 szegf. Hámozott fokhagyma
1 szál /sz. Rozmaring
3 kan. Napraforgó olaj
1 kan. Kukoricaliszt
Só
1 Tojássárgája
1 kan. Mustár
18 cl Napraforgóolaj
1 kan. Citromlé
1 kan. Víz
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse el a konfitált fokhagymát. Tegye a hámozatlan gerezdeket egy tálba, és locsolja meg őket az olívaolaj egyharmadával, hogy bevonja őket. Tegye a fokhagyma gerezdeket az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a FRIES programot 180°C-on 15 percig. Hagyja kihűlni.
Lépés 2 /8
Hámozza meg a gerezdeket egy késsel, és vegye ki a húsát. Tegye félre.
Lépés 3 /8
Mossa meg a burgonyát. Töltse fel a víztartályt. Tegye a burgonyát az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a STEAM programot 100°C-on 15 percig.
Lépés 4 /8
Közben hámozza meg és aprítsa fel a maradék fokhagymagerezdeket. A rozmaringot vágja apróra. Egy viszonylag nagy tálban keverje össze a fokhagymát, a rozmaringot, a maradék olívaolajat, a napraforgóolajat, a kukoricalisztet és a sót.
Lépés 5 /8
Vegye ki a burgonyát az Easy Fry-ból, és hagyja kihűlni. Vágja őket hosszában negyedekre. Tegye őket a tálba az olajjal és a fűszernövényekkel együtt. Jól keverje össze.
Lépés 6 /8
Öntse ki a főzővizet a tartályból. Tegye a jól bepanírozott burgonyát az Easy Fry sütőbe, és indítsa el a FRIES programot 180°C-on 30 percig.
Lépés 7 /8
Közben készítse el a fokhagymás majonézt. Egy kis tálban keverje össze a tojássárgáját és a mustárt, majd az olajjal meglocsolva készítsen majonézt. Amikor az összes olajat belekeverte, adja hozzá a citromlevet, a vizet és a konfitált fokhagyma húsát. Botmixerrel turmixolja addig a keveréket, amíg sima mártást kap. Ha nincs botmixer, keverje össze alaposan egy kanállal.
Lépés 8 /8
A burgonyát és a mártást külön-külön rendezze el, és tálalja.