Revani (görög búzadara torta)
- Teljes idő 1 óra
- 20 perc
Előkészítés - 40 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (12)
Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete EY855BE0 Easy Fry Mega légkeveréses fritőz Tefal 7,5 l Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben digitális EY505D15 Rozsdamentes/Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben XXL EY801D15 Rozsdamentes/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
450 g porcukor
45 cl Víz
0.5 Citrom (leve és héja)
1 rúd. Fahéjrúd
1 kan. Folyékony méz
4 Tojás
110 g Porcukor
1 kan. Folyékony vaníliakivonat
125 g Olvasztott vaj
100 g Finom búzadara
100 g Liszt
10 g Sütőpor
0.5 Citromhéj
80 g Pisztácia
Előkészítés
Lépés 1 /8
Kezdje a szirup előkészítésével, hogy legyen ideje kihűlni. Egy lábasban keverje össze a vizet és a cukrot, majd adja hozzá a citromhéjat, a fahéjat és a mézet. Forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 10 percig. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
Lépés 2 /8
Egy habverővel felszerelt konyhai robotgépben vagy elektromos keverővel kb. 5 percig verje fel a tojásokat és a cukrot. A keveréknek fehérré és habossá kell válnia, és légies, könnyű állagúnak kell lennie.
Lépés 3 /8
Miközben tovább keveri, fokozatosan adja hozzá az olvasztott vajat (nem túl forrón) és a folyékony vaníliát.
Lépés 4 /8
Szitálja egy tálba a finom búzadarát, a lisztet és a sütőport. Alaposan keverje össze. Egy spatula segítségével óvatosan adja hozzá őket a tojás-cukor keverékhez. Sima tésztát kell kapnia.
Lépés 5 /8
A 18 cm-es sütőformát vajazzon ki, és öntse bele a tésztát.
Lépés 6 /8
Tegye a sütőformát a tányérral felszerelt Easy Fry készülékbe. Kezdje el a sütést.
Lépés 7 /8
Ellenőrizze egy kés hegyével. Száraznak kell lennie. A kihűlt szirupot egyenletesen öntse a meleg süteményre, ügyelve arra, hogy jól beszívja. Hagyja, hogy a torta magába szívja a szirupot, és hagyja teljesen kihűlni.
Lépés 8 /8
Tálalás előtt díszítse aprított pisztáciával.