Revani (görög búzadara torta)
- Teljes idő 32 perc
- 20 perc
Előkészítés - 12 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (6)
Összetevők
6 személy
4 Tojás
110 g Cukor
1 kan. Vanília
125 g Vaj
100 g Búzadara
100 g Liszt
10 g Sütőpor
0.5 Citrom
80 g Pisztácia
450 g Cukor
45 cl Víz
0.5 Citrom
1 rúd. Fahéj
1 kan. Méz
Tartozékok
Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /8
Kezdje a szirup előkészítésével, hogy legyen ideje kihűlni. Egy lábasban keverje össze a vizet és a cukrot, majd adja hozzá a citromhéjat, a fahéjat és a mézet. Forralja fel, majd csökkentse a hőfokot, és főzze körülbelül 10 percig. Vegye le a tűzről, és hagyja kihűlni.
Lépés 2 /8
A tojásokat és a cukrot habverővel vagy elektromos turmixgéppel körülbelül 5 percig verje, amíg a keverék halvány és habos, könnyű és légies állagú nem lesz.
Lépés 3 /8
Miközben tovább keveri, fokozatosan adja hozzá az olvasztott vajat (nem túl forrón) és a vaníliakivonatot.
Lépés 4 /8
Egy edényben szitálja össze a finom búzadarát, a lisztet és a sütőport. Jól keverje össze őket. Egy spatula segítségével óvatosan keverje ezeket a száraz hozzávalókat a tojás-cukor keverékhez, amíg sima tésztát nem kap.
Lépés 5 /8
Vajazza ki az Optigrill sütőlapot, és öntse bele a tésztát.
Lépés 6 /8
Csukja le a grillt, és kapcsolja be. A Kézi program automatikusan kiválasztásra kerül. Válassza a Narancssárga beállítást az M gombbal, és nyomja meg az OK gombot. Amikor az előmelegítés befejeződött, főzze 12 percig. Ellenőrizze az állagát egy kés hegyével; tisztán kell kijönnie.
Lépés 7 /8
A kihűlt szirupot egyenletesen öntse a forró süteményre, hogy jól felszívódjon.
Lépés 8 /8
Hagyja, hogy a torta magába szívja a szirupot, és hagyja teljesen kihűlni. Tálalás előtt díszítse aprított pisztáciával.