Pulykatallérok
- Teljes idő 1 óra
- 30 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
600 g pulykamell
1 szál. kakukkfű
180 g sárgarépa
300 g burgonya
200 g cukkini
100 g bébispenótlevelek
50 g pekándiók
50 g baconszalonnák
50 g tőzegáfonyák, aszalt
300 g Görög joghurt
0.5 citrom
150 ml olívaolaj
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Keverje össze a citromlevet, az olívaolajat és a kakukkfűleveleket egy tálban és fűszerezze sóval és borssal. Adja hozzá a tallérokra szeletelt pulykamellet és alaposan forgassa bele a pácba. Tegye félre a keveréket.
Lépés 2 /5
Mossa és hámozza meg a zöldségeket. Vágja a cukkinit 1 cm vastag szeletekre, a répákat vágja fel hosszában és szeletelje fel a burgonyákat. Ízesítse sóval és borssal és hintse meg olívaolajjal. Süsse a zöldségeket a sütőben vagy a tepsiben 20 percig 180°C-on.
Lépés 3 /5
A szószhoz süsse a szalonnát egy serpenyőben 7-8 percig és öntse le a felesleges zsírt. Keverje össze a görög joghurtot, a felkockázott bacont, az aprított pekándiót és az aszalt tőzegáfonyát és tegye félre a keveréket.
Lépés 4 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Baromfi/Csirke programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, tegye rá a pulykatallérokat és süsse ízlés szerinti ideig.
Lépés 5 /5
Tálalja a pulykatallérokat egy tányéron a zöldségekkel és a szósszal és díszítse bébispenótlevelekkel.