Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Pillangó garnélarák joghurtos mártással töltve

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 41 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    11 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

8 személy

  • 16 Nagy friss (vagy fagyasztott) nyers garnéla

  • A páchoz:

  • 50 g Olívaolaj

  • 0.5 citromhéj Reszelt narancs

  • Friss oregánó

  • A töltelékhez:

  • 70 g Darált kolbászhús

  • 20 g Chorizo

  • 15 g Pecorino sajt

  • Só, bors

  • A zsemlemorzsás keverék:

  • 100 g Liszt

  • 3 Tojás

  • 150 g Zsemlemorzsa

  • A mártásokhoz:

  • 500 g Görög joghurt

  • 80 g Mascarpone

  • 1 kan. Rózsaszínű bors

  • 10 g Almaecet

  • 10 levél Bazsalikom

  • 10 szál. Metélőhagyma

  • Só, bors

  • Menta

Tartozékok

  • Szokásos rács
    Szokásos rács

Előkészítés

Lépés 1 /7

A garnélarákok páncélját távolítsa el, a farkukat ne. Éles késsel távolítsa el a garnélarák hasából a belsőségeket. Egy kis késsel vágja fel a hátát teljes hosszában, és nyissa fel, mint egy könyvet, anélkül, hogy teljesen felhasítaná. Tegye a felvágott rákokat egymás mellé egy tálba. Adja hozzá az olívaolajat, a reszelt narancshéjat és az apróra vágott friss oregánóleveleket. Hagyja pácolódni 1 órán át a hűtőben.

  • 16 Nagy friss (vagy fagyasztott) nyers garnéla
  • 50g Olívaolaj
  • 0.5citromhéj Reszelt narancs
  • levél Friss oregánó

Lépés 2 /7

Készítse el a tölteléket. Hámozza meg a chorizót, és darálja le a húst a konyhai robotgépben. Tegye a kolbászhúst és az apróra vágott chorizót egy tálba. Enyhén fűszerezze sóval és borssal. Kézzel gyúrja össze az összes hozzávalót. Töltsön egy evőkanálnyi tölteléket minden garnélarákra. Tegye 15 percre a hűtőszekrénybe.

  • 70g Darált kolbászhús
  • 20g Chorizo
  • 15g Pecorino sajt
  • Só, bors

Lépés 3 /7

Készítse el a rózsaszín borsos mártást: Tegyen 250 g görög joghurtot, 40 g mascarponét, rózsaszín borsot és ecetet egy tálba. Keverje össze, amíg sima és egyenletes mártást nem kap. Tegye hűtőbe, amíg a szósz be nem sűrűsödik. A fűszermártáshoz: Tegyen bele 250 g görög joghurtot, 40 g mascarponét, bazsalikomot, metélőhagymát, sót és borsot. Keverje össze, amíg sima és egyenletes mártást nem kap. Tegye hűtőbe, amíg a szósz be nem sűrűsödik.

  • 500g Görög joghurt
  • 80g Mascarpone
  • 1kan. Rózsaszínű bors
  • 10g Almaecet
  • 10levél Bazsalikom
  • 10szál. Metélőhagyma
  • Só, bors
  • levél Menta

Lépés 4 /7

A zsemlemorzsás keverék: Készítsen elő 3 edényt, egyet a felvert tojással, egyet a liszttel és egyet a zsemlemorzsával.

  • 100g Liszt
  • 3 Tojás
  • 150g Zsemlemorzsa

Lépés 5 /7

Mártsa a garnélarákokat a lisztbe, a felvert tojásba, majd a zsemlemorzsába.

Lépés 6 /7

Helyezze az Easy Fry standard tálcára. Fújja be egy kevés olajjal, és állítsa be a NUGGETS programot 200 °C-ra 11 percre.

  • Szokásos rács

Lépés 7 /7

Tálalja a pillangó garnélarákot a két mártással.