Parmezános és fűszernövényes burgonya
- Teljes idő 31 perc
- 15 perc
Előkészítés - 16 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 kg Közepes Yukon aranyburgonya, kb. 2 kg
6 cl Olívaolaj
2 kan. Provence-i fűszer
Só, bors
100 g Reszelt parmezán
Tartozékok
Grill Lecsöpögtető tálca
Előkészítés
Lépés 1 /3
A burgonyát főzze puhára, majd hagyja kihűlni. Ha kihűlt, vágja 1 cm vastag szeletekre. Keverje össze az olívaolajat, a Provence-i fűszereket, a sót és a borsot. Kenje meg ezzel a mártással a burgonyaszeleteket.
Lépés 2 /3
Helyezze be a grilltálcát a készülékbe, és állítsa be a GRILL üzemmódot 15 percre előmelegítésre. Miután előmelegedett, tegye a burgonyák felét a tálba. Állítsa be a GRILL programot 10 percre. A sütés felénél fordítsa meg. Amikor megsült, ismételje meg a folyamatot a maradék burgonyával. Ha Easy Fry Oven & Grill 9 az 1-ben készüléket használ, helyezze a grilltálcát az Easy Fry Oven & Grill készülék középső polcára, a csepegtetőedényt pedig alulra. Állítsa be a GRILL üzemmódot előmelegítésre 15 percre. Az előmelegítés után tegye át a burgonya felét a grilllapra, és állítsa a GRILL üzemmódot 200°C-ra 10 percre. A sütés felénél fordítsa meg. Amikor megsült, ismételje meg a folyamatot a maradék burgonyával.
Lépés 3 /3
A burgonya akkor tekinthető sültnek, ha puha, és jól kivehető grillezésnyomokat mutat. Tegye át a burgonyát egy nagy tányérra, és szórja meg parmezánnal.