Padlizsánburger
- Teljes idő 10 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
2 nagy padlizsán
2 db paradicsom
250 g olvasztani való mozzarella
2 kan. olívaolaj
1 kan. provence-i fűszerkeverék
bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg a padlizsánokat – de előtte ne hámozza meg őket – és vágja fel őket 16 darab, körülbelül 2 cm vastag szeletre. Keverje össze olívaolajjal, provence-i fűszerkeverékkel és egy teáskanálnyi sóval.
Lépés 2 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Kézi üzemmódot vagy a Padlizsán programot (modelltől függően), majd nyomja meg az OK gombot. Miután a grill felforrósodott, helyezze rá a padlizsánokat (lehet, hogy csak két körben tudja mindet meggrillezni), majd csukja le a grillt. Grillezze a kijelzőn megjelenő utasítások szerint, amíg a padlizsánok el nem készülnek (piros fokozat, 255°C). Hagyja őket egy rácson hűlni.
Lépés 3 /5
Szeletelje fel a mozzarellát és a paradicsomot. Helyezzen minden padlizsánszeletre egy szelet paradicsomot, majd egy mozzarellaszeletet és egy bazsalikomlevelet, végül tegyen az egész tetejére még egy padlizsánszeletet. Ezt addig ismételje, amíg nyolc kis burgert nem kap.
Lépés 4 /5
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a Kézi üzemmódot, állítsa a hőmérsékletet 180°C-ra vagy válassza a sárga sütőfokozatot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz felforrósodott, helyezze rá a padlizsán burgereket és óvatosan csukja le a grillt. Nyomja meg az OK gombot és állítsa a grillezési időt 5 percre.
Lépés 5 /5
Azonnal tálalja.