Mézes, szezámmagos tofunyársak
- Teljes idő 4 óra 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 4 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 kan. Folyékony méz
9 cl Szójaszósz
3 kan. Pirított szezámmagból készült olaj
3 kan. Rizsecet
600 g Kemény tofu
600 g Csiperkék
4.5 kan. Thai édes csiliszósz
4.5 kan. Aprított koriander
4.5 kan. Grillezett szezámmagok
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse el a pácot: egy nagy tálban keverje össze a mézet a szójaszósszal, a szezámolajjal és a rizsecettel.
Lépés 2 /5
Vágja a tofut 2,5 cm-es kockákra. Tegye őket a páccal teli a tálba. Keverje össze és tegye be a hűtőbe legalább 4 órára.
Lépés 3 /5
Készítse el a nyársakat: váltakozva húzzon fel 3 lecsöpögtetett tofukockát és 3 gombát mindegyik nyársra.
Lépés 4 /5
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grill-lapokra. Süsse 15 percig, gyakori időközönként forgassa meg és kenegesse őket páccal, hogy minden oldaluk megbarnuljon.
Lépés 5 /5
Keverje össze az édes paprikaszószt a korianderrel és a szezámmagokkal és közvetlenül a tálalás előtt öntse rá a nyársakra.