Lazacos-spárgás frittata
- Teljes idő 40 perc
- 15 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
750 g Spárga
1.5 kan. Növényi olaj
Só, bors
150 g Újhagymák (kb. 5 db)
12 Tojások
45 g Reszelt parmezán
220 g Friss lazac
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja le és dobja ki a spárgák kemény végét. Mossa meg őket, a szárakból vágjon le 12 cm-es darabokat, a maradék szárvégeket vágja 0,5 cm-es karikákra. A hosszúkás szárakat tegye egy tálba. Keverje őket össze olajjal, sóval és borssal. Mossa meg az újhagymákat és szeletelje fel a fehér és zöld részeket.
Lépés 2 /4
Verje fel a tojást egy kis tálban. Adja hozzá a spárgakarikákat, az aprított hagymát, a parmezánt, a sót és a borsot. Öntse a keveréket a tepsitartozékba. Vágja a lazacot 0,5 cm-es szeletekre és a szeleteket enyhén lenyomva tegye a frittata tetejére.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Amint az előmelegítés befejeződött, tegye rá a fedőt a tepsitartozékra és tegye a hosszúkás spárgaszálakat a grill-lapra. Hagyja sülni 25 percig, sütés közben fordítsa meg a spárgákat egyszer-kétszer.
Lépés 4 /4
Vágja a frittatát szeletekre és tálalja forrón vagy hidegen a grillezett spárgákkal.