Klasszikus házi hamburger
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
100 g zsemlemorzsa
100 ml tej
2 kan. provence-i fűszerkeverék
só
bors
4 db Felvert tojások
100 g reszelt sajt
4 szegf. fokhagyma, aprított
500 g darált marhahús
8 db burgerzsemlék, félbevágott
Csemegeuborkák
Dijoni mustár
Majonéz
Előkészítés
Lépés 1 /4
Keverje össze a zsemlemorzsát a tejjel, a provence-i fűszerkeverékkel, a sóval, a borssal, a tojásokkal, a sajttal és a fokhagymával. Adja hozzá a darált marhahúst.
Lépés 2 /4
Addig keverje, amíg a keverék egyenletes nem lesz. Ezután formáljon négy egyenlő nagyságú húspogácsát.
Lépés 3 /4
Olajjal kenje be a grill-lapokat. Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a steakeket a grillre és csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény pirosra nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „jól átsült” felirat.
Lépés 4 /4
Kenje meg a zsemlék alsó felét ízlés szerinti szósszal és tegyen mindegyikre egy-egy húspogácsát. Ezután tegye rá ízlés szerinti feltétjeit, majd a felső zsemlével csukja le a hamburgert.