Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Karácsonyi áfonya golyók zsemlefelfújttal töltve

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 13 óra 5 perc
  • Előkészítés
    45 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    12 óra

Összetevők

4 személy

  • 400 g Sovány sertéshús

  • 200 g Szalonna

  • 1 szegf. Fokhagyma

  • 4 Borókabogyó

  • 1 szál /sz. Rozmaring (3 g)

  • 4 kan. Gin

  • Só, bors

  • 5 kan. Szójaszósz

  • 5 kan. Folyékony méz

  • 4 kan. Almaecet

  • 1 kan. Kukoricaliszt

  • 50 g Szárított vörösáfonya

Tartozékok

  • Grill
    Grill

Előkészítés

Lépés 1 /6

Ez a recept megkívánja, hogy a húskeveréket egy éjszakán át pihentesse. A húst és a szalonnát vágja 5 cm-es darabokra. Hámozza meg és vágja finomra a fokhagymagerezdeket. Törje össze a borókabogyókat és aprítsa fel a rozmaringleveleket. Egy nagy tálban keverje össze az összes hozzávalót a ginnel és a borssal. Ezután a keveréket fóliával fedje le, és hagyja egy éjszakán át a hűtőben pácolódni.

  • 400g Sovány sertéshús
  • 200g Szalonna
  • 1szegf. Fokhagyma
  • 4 Borókabogyó
  • 1szál /sz. Rozmaring (3 g)
  • 4kan. Gin
  • Só, bors

Lépés 2 /6

Másnap vegye ki a pácolt húst, és darálja le finom húsdarálóval. Ha nincs húsdaráló, a húst egy nagyon éles késsel is felapríthatja. A tölteléket enyhén sózza, majd egy spatulával keverje össze, hogy egyenletes állagú legyen. Formázzon a töltelékből kb. 50 g-os golyókat, és tegye a hűtőbe.

Lépés 3 /6

Egy kis tálban keverje össze a szójaszószt, a mézet, az almaecetet és a kukoricalisztet. Ha az áfonya nagy, vágja félbe, és adja hozzá a keverékhez.

  • 5kan. Szójaszósz
  • 5kan. Folyékony méz
  • 4kan. Almaecet
  • 1kan. Kukoricaliszt
  • 50g Szárított vörösáfonya

Lépés 4 /6

Tegye a húsgolyókat az Easy Fry olajsütőbe egy szabványos sütőlemezre, és indítsa el a NUGGETS programot 200 °C-on 15 percig.

  • Grill

Lépés 5 /6

Öntse a szójaszószt és az áfonya keveréket egy közepes méretű serpenyőbe. Adja hozzá a sült húsgombócokat, és közepes lángon forralja fel. Keverje át a húsgombócokat a mártásban, hogy bevonja őket, és szép fényes legyen a megjelenésük.

  • 5kan. Szójaszósz
  • 50g Szárított vörösáfonya

Lépés 6 /6

Azonnal tálalja, fogyassza élvezettel.