Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept a következő szerint

Duck breast with apple

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 28 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    8 perc
  • Hűtés
    5 perc

Összetevők

6 személy

  • 3 cm 2-3 cm vastag kacsamellek (kb. 800 g)

  • Só, bors

  • 400 g Savanykás almák (kb. 2 db)

  • 2 szegf. Fokhagyma

  • 1.5 kan. Folyékony méz

  • 1.5 kan. Friss kakukkfű

Tartozékok

  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL
  • Sütőlemez
    Sütőlemez

Előkészítés

Lépés 1 /5

Egy éles késsel a zsír és húsrétegen átvágva irdalja be a kacsamellet. Bőven sózza és borsozza mind a bőrös, mind a húsos felén, majd helyezze a kacsamelleket a tepsitartozékba bőrrel felfelé.

  • 3cm 2-3 cm vastag kacsamellek (kb. 800 g)
  • Só, bors

Lépés 2 /5

Hámozza meg az almákat és vágja 8 gerezdre. Magozza ki őket, és rendezze az almagerezdeket a kacsamellek köré.

  • 400g Savanykás almák (kb. 2 db)

Lépés 3 /5

Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymát. Keverjen össze mézet, kakukkfüvet, sót és borsot, majd öntse rá a kacsamellek körül lévő almákra.

  • Só, bors
  • 2szegf. Fokhagyma
  • 1.5kan. Folyékony méz
  • 1.5kan. Friss kakukkfű

Lépés 4 /5

Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig, amíg a hús rózsaszínű nem lesz.

  • Sütőlemez XL

Lépés 5 /5

Vegye ki a kacsamelleket a tepsitartozékból és hagyja hűlni 5 percig, mielőtt felvágná. Tálalja az almákkal és a szafttal.