Kacsamell almával
- Teljes idő 28 perc
- 15 perc
Előkészítés - 8 perc
Főzés - 5 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
3 cm 2-3 cm vastag kacsamellek (kb. 800 g)
Só, bors
400 g Savanykás almák (kb. 2 db)
2 szegf. Fokhagyma
1.5 kan. Folyékony méz
1.5 kan. Friss kakukkfű
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Egy éles késsel a zsír és húsrétegen átvágva irdalja be a kacsamellet. Bőven sózza és borsozza mind a bőrös, mind a húsos felén, majd helyezze a kacsamelleket a tepsitartozékba bőrrel felfelé.
Lépés 2 /5
Hámozza meg az almákat és vágja 8 gerezdre. Magozza ki őket, és rendezze az almagerezdeket a kacsamellek köré.
Lépés 3 /5
Pucolja meg és aprítsa fel a fokhagymát. Keverjen össze mézet, kakukkfüvet, sót és borsot, majd öntse rá a kacsamellek körül lévő almákra.
Lépés 4 /5
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig, amíg a hús rózsaszínű nem lesz.
Lépés 5 /5
Vegye ki a kacsamelleket a tepsitartozékból és hagyja hűlni 5 percig, mielőtt felvágná. Tálalja az almákkal és a szafttal.