Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Jeges karácsonyi fatörzs torta málnával, fehér csokoládéval és pisztáciával

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 11 óra 40 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    6 óra
  • Hűtés
    5 óra 30 perc

Kompatibilis készülékek (1)

Összetevők

6 személy

  • 10 cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín

  • 1 Málna

  • Ehető karácsonyi dekorációk

  • 10 g Porcukor

  • 180 g Fagyasztott málna

  • 40 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 1 Lime (leve és a héja is)

  • 0.5 Agar-agar (1 g)

  • 50 g Egész pisztácia

  • 25 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 10 g Vaj

  • 100 g Fehér csokoládé

  • 4 Tojássárgája

  • 30 g Finomszemcsés kristálycukor

  • 1 kan. Vanília kivonat

  • 30 cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín

  • 60 g Aprított Speculoos keksz

Tartozékok

  • Flex habverő
    Flex habverő

Előkészítés

Lépés 1 /10

Egy 20 cm x 8 cm x 5 cm méretű tortaforma alját bélelje ki tapadásmentes sütőpapírral.

Lépés 2 /10

Egy kis tálban keverje össze a cukrot és az agar-agart.

  • 40g Finomszemcsés kristálycukor
  • 0.5 Agar-agar (1 g)

Lépés 3 /10

Tegye a málnát, a citromlevet és a cukor-agar keveréket egy lábasba. Főzze kis lángon 1 percig, folyamatosan kevergetve. Hagyja kihűlni, majd öntse a formába. Hagyja 30 percig hűlni a hűtőszekrényben.

  • 180g Fagyasztott málna
  • 40g Finomszemcsés kristálycukor
  • 1 Lime (leve és a héja is)
  • 0.5 Agar-agar (1 g)

Lépés 4 /10

Öntse a cukrot és a pisztáciát az edénybe. Alacsony lángon keverje a keveréket egy spatulával, amíg szépen karamellizálódik. Gyorsan adja hozzá a vajat, és keverje össze. A pisztáciát tegye át a sütőpapírra. Hagyja kihűlni. Néhány pisztáciát tegyen félre a díszítéshez, a többit pedig késsel törje össze.

  • 50g Egész pisztácia
  • 25g Finomszemcsés kristálycukor
  • 10g Vaj

Lépés 5 /10

A habverővel felszerelt mixer táljában verje fel a tejszínt. Nyomja meg a Start gombot. A tejszínt tegye félre a hűtőszekrénybe. Ne mossa el a tálat.

  • 10cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín
  • 30cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín

Lépés 6 /10

Válassza szét a tojásfehérjét és a tojássárgáját.

  • 4 Tojássárgája

Lépés 7 /10

Öntse a tojássárgáját és a cukrot egy tálba, és azonnal keverje össze. A keveréket vízfürdőben melegítse fel. Keverje össze egy spatulával, amíg a keverék habos nem lesz. Adja hozzá a fehér csokoládét, és hagyja felolvadni. Öntse a keveréket egy turmixgép táljába. Nyomja meg a Start gombot.

  • 100g Fehér csokoládé
  • 4 Tojássárgája
  • 30g Finomszemcsés kristálycukor

Lépés 8 /10

Adjon egy kevés tejszínt a tojássárgája és a fehér csokoládé keverékéhez, és keverje óvatosan össze egy habverős keverőgép táljában. A maradék tejszínnel és pisztáciával fejezze be. A málnát borítsa ki, szórja rá az összetört kekszre, és enyhén nyomkodja le.

  • 10cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín
  • 180g Fagyasztott málna
  • 50g Egész pisztácia
  • 100g Fehér csokoládé
  • 4 Tojássárgája
  • 30cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín
  • 60g Aprított Speculoos keksz

Lépés 9 /10

Tegye a karácsonyi fatörzs tortát a mélyhűtőbe legalább 5 órára.

Lépés 10 /10

A tejszínt verje kemény habbá. Vegye ki a karácsonyi fatörzs tortát a formából. Egy kanál vagy zacskó segítségével díszítse a fatörzset krémmel, majd pisztáciával, málnával és karácsonyi díszekkel. Tegye a hűtőbe. Tálalás előtt szórja meg cukorral.

  • 10cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín
  • 1 Málna
  • Ehető karácsonyi dekorációk
  • 10g Porcukor
  • 50g Egész pisztácia
  • 30cl 30 %-os zsírtartalmú félsűrű tejszín