Hasselback sütőtök mandulával, mézzel és pecorinoval
- Teljes idő 1 óra 5 perc
- 20 perc
Előkészítés - 45 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
1 Sütőtök
4 kan. Olívaolaj
120 g Pecorino sajt
50 g Folyékony méz
50 g Egész mandula
1 kan. Szárított oregánó
1 kan. Tengeri só
40 g Parmezán
Só
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja a sütőtököt hosszában ketté. Távolítsa el a magokat, majd hámozza meg egy zöldség hámozóval. Helyezze a sütőtök felét vágott felével lefelé egy vágódeszkára. Helyezze a pálcikákat a sütőtök mindkét oldalára. Egy nagyon éles késsel óvatosan vágja le egészen a pálcikákig, hogy egymástól 5 mm távolságra lévő szeleteket kapjon. Ismételje meg ugyanezt a sütőtök másik oldalán is.
Lépés 2 /5
Kenje meg a sütőtököt az olívaolaj felével, majd sózza meg. Tegye a mindkét oldalát az Easy Fry sütőbe. Indítsa el az AIR FRY programot 180°C-on 40 percig.
Lépés 3 /5
Eközben vágja finom szeletekre a pecorinót (kb. 7 cm x 3 cm). A mandulát vágja apróra, és tegye egy tálba. Adja hozzá a mézet, a szárított oregánót és a tengeri sót. Keverje össze, majd tegye félre.
Lépés 4 /5
Amikor a sütőtök megfőtt, minden harmadik szeletbe tegyen egy szelet pecorinot. Fedje be a sütőtök felszínét a mandulakeverékkel, majd indítsa el az AIR FRY programot 180°C-on 5 percig, hogy a keverék rápiruljon.
Lépés 5 /5
Helyezze a tálalótálra, és reszelje rá a parmezán sajtot. Jó étvágyat!