Házi készítésű hasábburgonya
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
700 g Friss hasábburgonya
3 kan. Olívaolaj
3 kan. Fűszerpaprika
Só és bors
Provence-i fűszerkeverék vagy fokhagymapor (opcionális)
Előkészítés
Lépés 1 /5
A burgonyát mossa meg, hámozza meg és jól szárítsa meg. Vágja őket kb. 1 cm vastag rudakra, ügyelve arra, hogy egyforma méretűek legyenek az egyenletes sütés érdekében.
Lépés 2 /5
Egy nagy edényben keverje össze a hasábburgonyát az olívaolajjal, a fűszerpaprikával, a sóval és a borssal. Ha szeretné, adjon hozzá némi Provence-i fűszerkeveréket vagy fokhagymaport az extra ízesítés érdekében.
Lépés 3 /5
Helyezze a hasábburgonyákat a készülékbe, kerülve az átfedéseket, hogy a forró levegő jobban keringjen. Kezdje el a sütést.
Lépés 4 /5
A sütés felénél rázza meg a kosarat, hogy a hasábburgonyák egyenletesen süljenek meg.
Lépés 5 /5
Nyissa ki a fogantyút mindkét kezével, és vegye ki a hasábburgonyákat. Azonnal tálalja, és fogyassza az Ön által választott szósszal!