Házi készítésű granola szeletek
- Teljes idő 2 óra 40 perc
- 10 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 2 óra
Hűtés
Kompatibilis készülékek (10)
EY846HE0, Tefal Easy Fry Silence, csendes forrólevegős fritőz, 7 literes, sötétszürke Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill & Steam 3az1-ben FW201815 Fekete Forrólevegős fritőz Tefal Easy Fry & Grill 2az1-ben EY801D15 Fekete/Rozsdamentes Tefal EY9428E0 Easy Fry Dual XXL légkeveréses fritőz 11 literes Ismerje meg a teljes választékot Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
6 személy
110 g Zabpehely
35 g Quinoa
30 g Pisztácia
30 g Mogyoró
30 g Mandula
110 g Agávé szirup
45 g Kókuszolaj
1.5 kan. Őrölt fahéj
60 g Mazsola
60 g Aszalt füge
Előkészítés
Lépés 1 /8
Egy robotgép táljában keverjük össze a zabot, a quinoát, a pisztáciát, a mogyorót és a mandulát, majd pirítsuk meg. Indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 2 /8
Közben egy kis lábasban forraljuk fel az agave szirupot, a kókuszolajat és a fahéjat.
Lépés 3 /8
Öntsük egy nagy tálba, majd adjuk hozzá a pirított gabonaféléket és a héjas gyümölcsöket, a mazsolát és a fügét, majd jól keverjük át.
Lépés 4 /8
Vágjuk ki a tortaforma aljára a keverék méretének megfelelő nagyságú kört sütőpapírból. Öntsük rá a keveréket.
Lépés 5 /8
Kanalazzuk a keveréket a tortaformába, terítsük szét, majd nyomkodjuk le, hogy tömör tortát kapjunk.
Lépés 6 /8
Tegyük a tortaformát a készülékbe és indítsuk el a sütési folyamatot.
Lépés 7 /8
Ha a granola elkészült, legalább 2 órán át hűtsük a hűtőben, mielőtt kivesszük a formából, és éles késsel szeletekre vágjuk.
Lépés 8 /8
Tároljuk őket légmentesen záródó edényben.