Hátszín steak chimichurri mártással
- Teljes idő 32 perc
- 15 perc
Előkészítés - 17 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
8 Hátszín steakek, egyenként kb. 200 g
6 cl Vörösborecet
1 Citrom
8 szegf. Fokhagyma
12 szál. Petrezselyem
12 cl Olívaolaj
Só, bors
1 kan. Chilipehely
Előkészítés
Lépés 1 /3
Vegye ki a húst a hűtőből, és sütés előtt legalább 30 percig hagyja szobahőmérsékleten állni.
Lépés 2 /3
Közben készítse el a chimichurri mártást. Egy tálban keverje össze a citromlevet, az apróra vágott, csírátlanított fokhagymát, az apróra vágott petrezselymet és az olajat. Adjon hozzá egy csipet sót, borsot és a chilit.
Lépés 3 /3
Helyezze a grilltálat a készülékbe. Digitális változat: Állítsa a GRILL üzemmódot 200 °C-ra, és melegítse elő 15 percig. A steakeket ízesítse sóval és borssal, majd tegye őket a tálba, és süsse 2 percig mindkét oldalon. 2 az 1-ben mechanikus változat: Melegítse elő 200 °C-ra, majd sózza és borsozza meg a steakeket, és tegye őket a készülék táljába. Süsse mindkét oldalon 2 percig.