Grillezett tengeri keszeg zöldfűszerekkel
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 15 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
1 db tengeri keszeg
2 szegf. fokhagymagerezdek
só
bors
olívaolaj
friss kakukkfű
1 db citrom
petrezselyem, nagyra vágott
Előkészítés
Lépés 1 /5
Mossa meg és szárítsa meg a tengeri keszeget.
Lépés 2 /5
Aprítsa fel a fokhagymát, tépkedje le a kakukkfűleveleket és egy tálban keverje őket össze olívaolajjal, sóval és borssal, néhány facsarásnyi citromlével és egy kis citromhéjjal.
Lépés 3 /5
A tengeri keszegeket dörzsölje be ezzel a keverékkel, főleg a belsejüket, majd hagyja őket pácolódni.
Lépés 4 /5
Szórja be a tengeri keszeg belsejét durván felaprított petrezselyemmel és pár szelet citrommal, majd hagyja állni 15 percig.
Lépés 5 /5
A Halak programmal grillezze meg a tengeri keszeget.