Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Grillezett spárga naranccsal és pekándióval

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 30 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    20 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

6 személy

  • A spárgához:

  • 600 g Spárga

  • 2 Narancsok

  • 40 g Pekándió

  • 2 Salottahagyma

  • 50 g Feta

  • 3 kan. Olívaolaj

  • Só, bors

  • A pirítóshoz:

  • 6 szel. Kovászos kenyér

  • Az öntethez:

  • 1.5 kan. Citromhéjreszelék

  • 1.5 kan. Dijoni mustár

  • 1.5 kan. Borecet

  • 4.5 kan. Olívaolaj

  • 3 kan. Méz

  • Só, bors

Előkészítés

Lépés 1 /9

Mossa meg a spárgát és vágja le a szárak végét. Reszelje le a narancs héját, a narancsot vágja fel gerezdekre. Hámozza meg és aprítsa fel a salottahagymát. Törje nagy darabokra a pekándiót.

  • 600g Spárga
  • 2 Narancsok
  • 40g Pekándió
  • 2 Salottahagyma

Lépés 2 /9

Szeletelje fel a kenyeret.

Lépés 3 /9

Kapcsolja be a készüléket. Kapcsolja be az 1-es kosarat. Győződjön meg róla, hogy a rács az 1-es kosárban van. Válassza ki a GRILL programot 200°C-on 20 percre. Még ne tegye a hozzávalókat a kosárba, a készülék automatikusan megkezdi az előmelegítést. Kapcsolja be a 2-es kosarat. Válassza ki a KÉZI programot 180°C-on 7 percre. Tegye a kenyérszeleteket egymás mellé állítva a 2-es kosárban lévő rácsra.

  • 6szel. Kovászos kenyér

Lépés 4 /9

Nyomja meg a SZINKRON gombot, hogy a két kosár egyszerre fejezze be a sütést. A START gomb megnyomásával kezdje meg mindkét kosárban a sütést.

Lépés 5 /9

Amikor a készülék pittyen, és a kijelzőn megjelenik a „Hozzáadás” felirat, véget ért az előmelegítési ciklus. Tegye a spárgákat az 1-es kosár rácsára, szórja meg salottahagymával, majd csukja be a kosarat. A sütés automatikusan folytatódni fog.

  • 2 Salottahagyma

Lépés 6 /9

A sütési idő felénél fordítsa meg a spárgákat.

  • 600g Spárga

Lépés 7 /9

Ellenőrizze, hogy a spárgák megsültek-e, szükség esetén süsse őket még pár percig.

Lépés 8 /9

Egy nagy tálban keverje össze a narancshéjreszeléket, a mustárt, az ecetet, az olívaolajat, a mézet, a sót és a borsot. Lendületesen keverje meg, hogy az ecet összekeveredjen a többi hozzávalóval.

  • Az öntethez:
  • 1.5kan. Citromhéjreszelék
  • 1.5kan. Dijoni mustár
  • 1.5kan. Borecet
  • 4.5kan. Olívaolaj
  • 3kan. Méz
  • Só, bors

Lépés 9 /9

Rendezze el a spárgákat a kenyérszeleteken. Adja hozzá a narancsgerezdeket és a tört pekándiót, morzsoljon rá feta sajtot, szórja meg a maradék narancshéjreszelékkel és locsolja meg az öntettel.

  • 600g Spárga
  • 40g Pekándió
  • 50g Feta
  • 6szel. Kovászos kenyér
  • Az öntethez:
  • 1.5kan. Citromhéjreszelék