Grillezett savarma chipotle szósszal
- Teljes idő 25 perc
- 20 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
60 g Chipotle chilipaszta
2 kan. Majonéz
90 g Tejföl vagy főzőtejszín
120 g Vörös káposzta
120 g Fejes káposzta
1 kan. Só
1 kan. Cukor
2 kan. Növényi olaj
100 g Szilvaparadicsom (kb. 1 db)
100 g Uborka
50 g Lilahagyma
520 g Csirkefilé
4 Lavash lepény vagy nagy, búzalisztből készült wrap
100 g Morkov' po-koreyski (reszelt sárgarépa, koreai stílusú)
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a szószt: keverje össze a chilipasztát majonézzel és tejföllel. Hagyja állni a hűtőszekrényben.
Lépés 2 /7
Reszelje le vagy szeletelje fel a vörös és fejes káposztát mandolin szeletelővel. Tegye őket egy tálba, szórja meg sóval, cukorral, olajjal és keverje össze.
Lépés 3 /7
A paradicsomot vágja vékony szeletekre. Vágja fel az uborkát és a lilahagymát vékony szeletekre.
Lépés 4 /7
Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza ki a Csirke programot, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a csirkefilét a grillre, majd csukja le. Süsse addig, amíg a jelzőfény pirosra nem vált.
Lépés 5 /7
Vegye ki a csirkefilét és vágja őket 1 cm-es csíkokra.
Lépés 6 /7
Kenje a szószt a lavashra, tegye rá a csirkecsíkokat, a paradicsomgerezdeket, a tépett savanyított káposztát, az uborkaszeleteket, a hagymaszeleteket és a reszelt répát. Hajtsa össze a kenyeret mindkét oldalon behajtva, hogy a töltelék egyben maradjon.
Lépés 7 /7
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a megtöltött wrapeket a grill-lapokra és süsse őket 5 percig gyakran megforgatva őket, hogy minden oldaluk egyenletesen megsüljön.