Grillezett pierogi párolt káposztával
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
750 g Fejes káposzta (1 kis fej)
150 g Hagyma
2 szegf. Fokhagyma
2 kan. Növényi olaj
Só, bors
30 g Sűrített paradicsom
10 cl Fehérbor
450 g Friss vagy fagyasztott pierogi ruskie
20 g Vaj
1 Kapor
1 csok. Petrezselyem
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /7
Távolítsa el a megrongálódott külső káposztaleveleket. Vágja félbe, vegye ki a torzsát és aprítsa fel a maradékot egy késsel vagy zöldségaprítóval.
Lépés 2 /7
Pucolja meg és aprítsa fel a hagymát és a fokhagymát. A káposztával együtt tegye őket a tepsitartozékba, locsolja meg olajjal, sózza, borsozza és keverje össze az egészet.
Lépés 3 /7
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 10 percig, közben egyszer keverje meg.
Lépés 4 /7
A sűrített paradicsomot keverje össze a fehérborral. Adja hozzá ezt a keveréket a káposztához, keverje össze, csukja le a grillt és süsse további 10 percig.
Lépés 5 /7
Eközben főzze meg a pierogit forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson jelzett ideig. Szűrje le, majd öntse egy tálba a felkockázott vajjal együtt. Jól forgassa meg a pierogit a vajban.
Lépés 6 /7
Állítsa az OptiGrillt Komplett fogás üzemmódba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Ha a pierogi előmelegedett, tegye a grill-lapra és grillezze oldalanként körülbelül 3 percig.
Lépés 7 /7
Vágja apróra a kaprot és a petrezselyemleveleket, adja hozzá a káposztához, keverje össze, és tálalja a párolt káposztát a grillezett pierogival.