Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept a következő szerint

Grilled beef and mushrooms in Strogonoff sauce

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 40 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    25 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 2 levél Babérlevél

  • 1 csok. Kakukkfű

  • 1 kan. Borecet

  • 1 kan. Napraforgóolaj

  • 1 kan. Fűszerpaprika

  • Só, bors

  • 700 g Grillezni való marhahús egy darabban, 3-4 cm vastag (ribeye vagy hátszín)

  • 140 g Vöröshagyma (kb. 1 db)

  • 300 g Gomba

  • 80 g Nagy csemegeuborkák (kb. 3 db)

  • 30 g Vaj

  • 1 csip. Cukor

  • 2 kan. Fűszerpaprika

  • 2 kan. Sűrített paradicsom

  • 1 kan. Mustár

  • 10 cl Száraz fehérbor

  • 150 g Tejföl

  • Só, bors

Tartozékok

  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL
  • Sütőlemez
    Sütőlemez

Előkészítés

Lépés 1 /6

Vágja apróra a babérleveleket és a kakukkfüvet. Keverje össze ecettel, olajjal, fűszerpaprikával, sóval és borssal és forgassa meg benne alaposan a marhát. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, adja hozzá a húshoz és hagyja állni legalább 1 óráig.

  • 2levél Babérlevél
  • 1csok. Kakukkfű
  • 1kan. Borecet
  • 1kan. Napraforgóolaj
  • 1kan. Fűszerpaprika
  • Só, bors
  • 700g Grillezni való marhahús egy darabban, 3-4 cm vastag (ribeye vagy hátszín)
  • 140g Vöröshagyma (kb. 1 db)

Lépés 2 /6

Mossa meg a gombát és szeletelje fel. Vágja a csemegeuborkát apró darabokra.

  • 300g Gomba
  • 80g Nagy csemegeuborkák (kb. 3 db)

Lépés 3 /6

A hagymát és a felkockázott vajat tegye a tepsitartozékba.

  • 30g Vaj

Lépés 4 /6

Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a gombát és a csemegeuborkát a tepsitartozékba. Süsse 5 percig, közben kevergesse. Adja hozzá a cukrot, a fűszerpaprikát, a sűrített paradicsomot, a mustárt, a sót és a borsot. Adja hozzá a fehérbort és a tejszínt, majd keverje össze.

  • 1csip. Cukor
  • 2kan. Fűszerpaprika
  • 2kan. Sűrített paradicsom
  • 1kan. Mustár
  • 10cl Száraz fehérbor
  • 150g Tejföl
  • Só, bors
  • Sütőlemez XL

Lépés 5 /6

A marhahússzeletet tegye a grill-lapra és süsse 20 percig, félidőnél fordítsa meg, hogy közepesen átsült legyen a hús. Eközben gyakori időközönként keverje meg a gombát.

Lépés 6 /6

Ha megsült, tegye át a marhahúst egy vágódeszkára, hagyja pihenni 5 percig, majd vágja fel és tálalja a gombaszósszal.