Grillezett marhaborda chiliszósszal és savanyú paprikával
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
2 kan. Barna cukor
1 kan. Rizsecet
60 g Paradicsomszósz
1 kan. Sriracha-szósz (vagy hasonló csípős szósz)
2 Piros paprika
2 TV paprika
6 cl Olívaolaj
2 szegf. Apróra vágott fokhagyma
Só, bors
1 kan. Citromlé
2 kan. Apróra vágott friss bazsalikom
65 g Fekete olajbogyók
4 Marhaborda
Előkészítés
Lépés 1 /7
Készítse el a chiliszószt: egy tálban keverjen össze barna cukrot és ecetet, amíg a cukor fel nem oldódik. Ezután adjon hozzá paradicsomszószt és Sriracha szószt. Keverje össze és tegye félre.
Lépés 2 /7
Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza ki a Paprika programot, majd nyomja meg az OK gombot.
Lépés 3 /7
Vágja félbe a paprikákat, távolítsa el a magokat, majd hosszában vágja háromfelé. Keverje össze az olívaolaj felét, a felaprított fokhagymát, a sót és a borsot.
Lépés 4 /7
Miután az eszköz előmelegedett, tegye a paprikát a grillre, majd csukja le. Süsse addig, amíg a jelzőfény pirosra nem vált. Tegye át a paprikákat egy tányérra, adja hozzá a maradék olívaolajat, citromlevet, bazsalikomot és olajbogyót, majd keverje össze.
Lépés 5 /7
Törölje tisztára a grill-lapokat. Kapcsolja be az OptiGrillt. Válassza ki a Marhahús vagy Vörös hús programot, majd nyomja meg az OK gombot.
Lépés 6 /7
Itassa fel a nedvességet a marhabordáról egy papírtörlővel. Sózza, borsozza a marhabordák mindkét oldalát. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a marhabordákat a grill-lapra (ezt kétszer meg kell majd ismételnie) és csukja le a fedőt. Süsse addig, amíg a jelzőfény át nem vált a kívánt fokozatra: sárgára, ha véresen, narancssárgára, ha közepesen átsülten vagy pirosra, ha jól átsülten szeretné elkészíteni a húst.
Lépés 7 /7
Tegye a marhabordákat egy tányérra és tálalja chiliszósszal és savanyú paprikával.