Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Recept a következő szerint

Grilled duck breast with maple syrup and potatoes

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 3 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    38 perc
  • Hűtés
    5 perc

Összetevők

6 személy

  • 1 kg Burgonya

  • 350 g Vöröshagyma (2 közepes méretű hagyma)

  • 70 g Vaj

  • Só, bors

  • 9 cl Fehérbor

  • 3 cm 2-3 cm vastag kacsamellek (kb. 800 g)

  • 1.5 kan. Olaj

  • 3 kan. Juharszirup

  • 1.5 kan. Friss kakukkfű

  • 1.5 Lime

  • 4 kan. Apróra vágott metélőhagyma

Tartozékok

  • Sütőlemez XL
    Sütőlemez XL
  • Sütőlemez
    Sütőlemez

Előkészítés

Lépés 1 /5

Hámozza meg a burgonyát és vágja 3 mm vastag szeletekre. Hámozza meg és vágja apróra a hagymát, tegye a tepsitartozékba a felkockázott vajjal, a sóval és a borssal.

  • 1kg Burgonya
  • 350g Vöröshagyma (2 közepes méretű hagyma)
  • 70g Vaj
  • Só, bors

Lépés 2 /5

Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a piros sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 5 percig, közben egyszer keverje meg.

  • Sütőlemez XL

Lépés 3 /5

Adja hozzá a burgonyaszeleteket és a hagymát, sózza, borsozza, majd keverje össze. Adja hozzá a fehérbort, csukja le a grillt és süsse további 15 percig.

  • 9cl Fehérbor

Lépés 4 /5

Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 3-as pozícióba. Tegye a kacsamelleket bőrével lefelé a grill-lapra, majd süsse 10 percig. Fordítsa meg a kacsamelleket, állítsa az oldalsó hőmérséklet-szabályzót 4-es pozícióba, majd süsse további 8 percig, hogy véres/barnára sült legyen a hús. Eközben gyakori időközönként keverje meg a burgonyát, majd a sütési idő végén adja hozzá a metélőhagymát.

Lépés 5 /5

Helyezze a kacsamellet egy vágódeszkára és hagyja 5 percig hűlni, mielőtt felvágná és a burgonyákkal együtt tálalná.