Grillezett kacsamell csőben sült zöldségekkel
- Teljes idő 45 perc
- 15 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (15)
Elektromos grill Tefal OptiGrill+ Snacking & Baking GC714834 Fekete XL méretű okos elektromos grillsütő Tefal OptiGrill 4 az 1-ben GC784D30 Elektromos grill Tefal OptiGrill 2az1-ben Inox GC772D30 Ezüst/Fekete Elektromos grill Tefal OptiGrill Elite XL GC760D30 Ezüst/Fekete Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
2 Kacsamellfilé
1 kan. Só
0.5 kan. Bors
1 dl Vörösbor
1 kan. Mustár
1 kan. Méz
0.5 kg Burgonya
1 Zellergumó
20 Gomba
2 kan.
1 kan. Szerecsendió
0.5 kan. Bors
1.5 dl Alaplé
3 Vaj
Előkészítés
Lépés 1 /8
A kacsamelleken a bőrt beirdaljuk, mindkét oldalán sózzuk és borsozzuk és sütés előtt ½ órát pihentetjük.
Lépés 2 /8
A burgonyát és a zellert zöldséggyaluval vékonyra szeleteljük és az Optigrill Snack&Bake tepsijébe tesszük.
Lépés 3 /8
Összekeverjük a gombával, sózzuk, borsozzuk és meghintjük szerecsendióval.
Lépés 4 /8
A vajat ki darabokra vágjuk és megszórjuk vele a sütnivaló zöldségeket, majd az egészet felöntjük egy kevés alaplével.
Lépés 5 /8
Kb. ½ órát sütjük, amíg jó robogósra és szép aranybarnára sül.
Lépés 6 /8
Ezután kinyitjuk a grillt és rátesszük a húst, amit 2-3 percenként forgatva, összesen. kb. 15 perc alatt készre sütünk.
Lépés 7 /8
A kisült zsírból 2 evőkanálnyit felhasználunk a mártáshoz: ezt egy serpenyőbe tesszük, hozzáadjuk a mustárt és a bort, összefőzzük, majd sóval, borssal, mézzel ízesítjük és a vajjal tesszük krémessé.
Lépés 8 /8
A felszeletelt kacsamellre kanalazva tálaljuk.