Grillezett csirke citromfűvel és zöld currys tésztával
- Teljes idő 30 perc
- 15 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
2 rúd. Citromfű
1.5 kan. Barna cukor
4 kan. Halszósz (nuoc mam)
3 kan. Szezámolaj
1 Lime
750 g Csirkefilé
330 g Lapos rizstészta
375 g Sárgarépa
3 cm Gyömbér
225 g Fejes káposzta
1.5 kan. Zöldcurry-paszta
30 cl Kókusztej
3 kan. Apróra vágott koriander
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /5
Vágja apróra a citromfűszálakat. Egy tálban keverje össze őket barna cukorral, nuoc mam szósszal, a szezámolaj felével és lime-lével. Forgassa bele a csirkefiléket és hagyja a pácban állni, amíg elkészíti a többi hozzávalót.
Lépés 2 /5
Főzze meg a tésztát forrásban lévő, sós vízben a csomagoláson jelzett ideig. Szűrje le és hideg vízben mossa át, úgy nem ragad össze a tészta.
Lépés 3 /5
Hámozza meg a répát és vágja kis hasábokra. Pucolja meg és vágja apróra a gyömbért, vágja fel a káposztát.
Lépés 4 /5
Tegye a répahasábokat, a káposztát, a gyömbért és a megmaradt szezámolajat a tepsitartozékba. Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a lecsöpögtetett csirkefilét a grill-lapra és süsse 6 percig, közben kevergesse a zöldségeket. Fordítsa meg a csirkefilét. Adja hozzá a currypasztát, a kókusztejet és a csirkepácot a zöldségekhez. Keverje össze, majd grillezze további 6 percig.
Lépés 5 /5
Adja hozzá a tésztát a tepsitartozékhoz, keverje meg és süsse további 3 percig. Szeletelje fel a csirkefilét, majd tálalja a tésztával, a tésztát szórja meg korianderrel.