Grillezett burgonyasaláta chimichurri szósszal
- Teljes idő 45 perc
- 20 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
0.5 csok. Friss petrezselyem, apróra vágott
2 kan. Friss oregánó, apróra vágott
4 kan. Apróra vágott metélőhagyma
4 szegf. Fokhagyma, tisztított
1 Piros chili, apróra vágott
2 kan. Vörösborecet
0.5 Lime (vagy citrom)
12 cl Olívaolaj
600 g Újburgonya
600 g Kis méretű édesburgonya
4 kan. Olívaolaj
Só, bors
Előkészítés
Lépés 1 /5
Készítse el a chimichurri szószt. Mossa meg a zöldfűszereket és távolítsa el a vaskos szárakat. Tegye őket egy aprítóba a fokhagymával, a chilivel, az ecettel, a citromlével és az olívaolajjal együtt. Aprítsa össze őket és tegye félre hűvös helyre.
Lépés 2 /5
Mossa és szárítsa meg a burgonyákat. Ezt ismételje meg az édesburgonyával is. Nem kell meghámozni őket. Vágja fel a burgonyát és az édesburgonyát hosszanti irányban hosszúkás gerezdekre.
Lépés 3 /5
Főzze elő a burgonyát és az édesburgonyát sós vízben közepes lángon úgy 8-10 percig. Egy villával ellenőrizze, hogy eléggé megfőttek-e. Ne főzze túl puhára őket, nehogy szétessenek a grillben. Hideg vízzel hűtse le őket. Szárítsa meg, majd tegye őket egy tálba. Sózza, borsozza, majd hintse meg olívaolajjal. Óvatosan keverje össze.
Lépés 4 /5
Állítsa az OptiGrillt Barbecue állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a burgonyákat a grill-lapra és süsse őket 10-15 percig, félidőnél megfordítva őket, hogy mind a két oldaluk szép barnára süljön.
Lépés 5 /5
A burgonyát tálalja a chimichurri szósszal. Próbálja ki grillezett húsokkal is.