Grillezett barack juharsziruppal és mandulás morzsatésztával
- Teljes idő 25 perc
- 15 perc
Előkészítés - 10 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
6 Kemény, de érett nektarinok
1.5 kan. Juharszirup
1.5 kan. Olívaolaj
75 g Liszt
75 g Darált mandula
75 g Cukor
2 csip. Sütőpor
2 csip. Só
1 kan. Vaníliapor
75 g Olvasztott vaj
Tartozékok
Sütőlemez XL Sütőlemez
Előkészítés
Lépés 1 /4
Mossa meg, vágja félbe a nektarinokat és távolítsa el a magot. Keverje össze a juharszirupot az olívaolajjal.
Lépés 2 /4
Egy tálban keverje össze a lisztet, a mandulaport, a cukrot, a sütőport, a sót és a vaníliaport. Adja hozzá a megolvasztott vajat és keverje össze. Nagy adagokban tegye a keveréket a tepsitartozékba.
Lépés 3 /4
Állítsa a grillsütőt Komplett fogás üzemmódra, majd tegye bele a tepsitartozékot. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, kenje be a nektarinok oldalát a juharszirupos-olajos keverékkel, majd helyezze őket a grill-lapra a vágott felükkel. Süsse 5 percig, óvatosan fordítsa meg őket, majd süsse további 5 percig a bőrös oldalukon. Amíg a nektarinok sülnek, keverje meg kétszer a morzsadarabokat, hogy mindenhol megbarnuljanak.
Lépés 4 /4
Rendezze a nektarinokat egy tányérra, szórja meg őket a morzsatésztával és tálalja.