Gránátalmaszószban pácolt sertésnyársak
- Teljes idő 12 óra 40 perc
- 20 perc
Előkészítés - 20 perc
Főzés - 12 óra
Hűtés
Összetevők
6 személy
1.2 kg Grillezni való sertéshús (pl. sertésszelet)
250 g Vöröshagyma (2 közepes)
4.5 kan. Khmeli-suneli
Só
75 cl Gránátalmalé
Előkészítés
Lépés 1 /4
Vágja a húst körülbelül 4x3x3 cm-es négyszögekre. Hámozza meg a hagymát és szeletelje fel. Tegye a húst és a hagymakarikákat egy nagy tálba. Adja hozzá a khmeli-sunelit, a sót és a gránátalmalevet. Keverje össze, fedje le egy tányérral és tegye be a hűtőbe pácolódni legalább 1 éjszakára, de ideálisan 1-2 napra.
Lépés 2 /4
Csepegtesse le a hagymát és a húst, majd felváltva húzza fel őket a nyársakra.
Lépés 3 /4
Állítsa az OptiGrillt BBQ állásba. Az oldalsó hőmérséklet-szabályzót állítsa 4-es pozícióba. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a nyársakat a grill-lapokra, és süsse őket 20 percig gyakori időközönként megforgatva őket, hogy minden oldaluk megsüljön.
Lépés 4 /4
Tálalja.