Gluténmentes kenyér
- Teljes idő 1 óra 40 perc
- 10 perc
Előkészítés - 30 perc
Főzés - 1 óra
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
100 g Hajdinaliszt
65 g Rizsliszt
65 g Kölesliszt
30 g Őrölt mandula
6 g Száraz sütőélesztő
30 g Burgonyakeményítő
20 g Lenmag
1 kan. Olivaolaj
1 csip. Só
35 cl Langyos víz
Tartozékok
Sütőedény
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /6
Amennyiben nem áll rendelkezésére sütőforma, helyezzen sütőpapírt a gőzkosárba, és használja azt.
Lépés 3 /6
Hígítsa fel az élesztőt vízben. Gyúrja össze az összes hozzávalót, miközben fokozatosan adagolja a keverékhez a vizet. Fedje le, és hagyja pihenni egy órán át.
Lépés 4 /6
Öntse a vajat a tortaformába, majd fedje le fóliával. Tegye a gőzkosárba, és öntsön 20 cl vizet a főzőedénybe.
Lépés 5 /6
Nyomás alatti főzés
Lépés 6 /6
Távolítsa el a formából, és hagyja kihűlni tálalás előtt.