Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Gluténmentes kenyér

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 1 óra 40 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    30 perc
  • Hűtés
    1 óra

Összetevők

4 személy

  • 100 g Hajdinaliszt

  • 65 g Rizsliszt

  • 65 g Kölesliszt

  • 30 g Őrölt mandula

  • 6 g Száraz sütőélesztő

  • 30 g Burgonyakeményítő

  • 20 g Lenmag

  • 1 kan. Olivaolaj

  • 1 csip.

  • 35 cl Langyos víz

Tartozékok

  • Sütőedény
    Sütőedény

Előkészítés

Lépés 1 /6

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 100g Hajdinaliszt
  • 65g Rizsliszt
  • 65g Kölesliszt
  • 30g Őrölt mandula
  • 6g Száraz sütőélesztő
  • 30g Burgonyakeményítő
  • 20g Lenmag
  • 1kan. Olivaolaj
  • 1csip. Só
  • 35cl Langyos víz

Lépés 2 /6

Amennyiben nem áll rendelkezésére sütőforma, helyezzen sütőpapírt a gőzkosárba, és használja azt.

Lépés 3 /6

Hígítsa fel az élesztőt vízben. Gyúrja össze az összes hozzávalót, miközben fokozatosan adagolja a keverékhez a vizet. Fedje le, és hagyja pihenni egy órán át.

  • 100g Hajdinaliszt
  • 65g Rizsliszt
  • 65g Kölesliszt
  • 30g Őrölt mandula
  • 6g Száraz sütőélesztő
  • 30g Burgonyakeményítő
  • 20g Lenmag
  • 1kan. Olivaolaj
  • 1csip. Só
  • 35cl Langyos víz

Lépés 4 /6

Öntse a vajat a tortaformába, majd fedje le fóliával. Tegye a gőzkosárba, és öntsön 20 cl vizet a főzőedénybe.

  • Sütőedény

Lépés 5 /6

Nyomás alatti főzés

Lépés 6 /6

Távolítsa el a formából, és hagyja kihűlni tálalás előtt.