Gluténmentes körtés- és mogyorós csokoládé-torta
- Teljes idő 1 óra 30 perc
- 30 perc
Előkészítés - 1 óra
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
6 személy
Vaj a sütőforma megkenéséhez
2 Érett körte
100 g 85%-os étcsokoládé
4 Tojás
75 g Cukor
8 cl Méz
2 kan. Vaníliakivonat
13 cl Olívaolaj
140 g őrölt mogyoró, szitálva
35 g Kókuszreszelék
35 g Kakaópor
40 g Hajdinaliszt
1 kan. Zúzott mogyoró
Tartozékok
Grill
Előkészítés
Lépés 1 /8
Zsírozzon ki egy 22 cm-es tortaformát, és bélelje ki sütőpapírral. A körtéket mossa meg, vágja félbe és magozza ki. Vágja vékony szeletekre. Vágja apróra a csokoládét.
Lépés 2 /8
Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától. Kézi mixerrel verje fel a tojássárgáját. Adja hozzá a cukrot, a mézet és a vaníliakivonatot. Folytassa tovább a tojássárgája felverését 5 percig, vagy mindaddig, amíg a keverék megduplázódik és szalagokat formáz. Verje tovább a tojássárgáját, óvatosan adja hozzá az olajat.
Lépés 3 /8
Egy tálban keverje össze az átszitált darált mogyorót, a kókuszreszeléket, a kakaót és a hajdinalisztet.
Lépés 4 /8
Tiszta habverővel verje fel a tojásfehérjét, amíg kemény habbá nem áll össze. Egy nagy fémkanál segítségével keverje a mogyorós keverék felét és a kemény tojásfehérje felét a tojássárgájához. Addig keverje, amíg minden elemet bele nem dolgozott, majd adja hozzá a mogyorós keverék második felét és a tojásfehérjét.
Lépés 5 /8
Öntse a tészta felét a formába. Tegye rá a körte és a csokoládé felét. Öntse bele a tészta másik felét, és rendezze a maradék körtéket kör alakba. Szórja meg a darált mogyoróval és a maradék csokoládéval.
Lépés 6 /8
Helyezze a tepsit a készülék középső polcán lévő grill lapra. Csukja be az ajtót.
Lépés 7 /8
Állítsa a sütést DESSERT üzemmódban 180°C-on 1 órára. 45 perc sütés után fedje le a süteményt sütőpapírral.
Lépés 8 /8
Tálalás előtt hagyja kihűlni.