Forró tonhalas szendvicsek
- Teljes idő 15 perc
- 10 perc
Előkészítés - 5 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Kompatibilis készülékek (2)
Összetevők
4 személy
8 szel. Szendvicskenyér, kb. 9 cm
20 g Vaj
140 g Egész tonhal sós lében
2 kan. Olívaolaj
2 kan. Balzsamecet
1 szár. Újhagyma vagy metélőhagyma
100 g Reszelt cheddar sajt
Só, bors
20 g Vaj
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /6
Készítsen tonhalas salátát: Csepegtesse le a tonhalat, miután kivette a konzervből, és tegye egy tálba. Villával nyomkodja szét. Vékonyan szeletelje fel az újhagymát, és adja hozzá a tonhalhoz. Locsolja meg olívaolajjal és a balzsamecettel, majd sózza és borsozza. Jól keverje össze.
Lépés 2 /6
Helyezzen 8 szelet szendvicskenyeret egy vágódeszkára. Olvassza meg a vajat a mikrohullámú sütőben, és kenje meg mind a 4 szeletet.
Lépés 3 /6
Fordítsa meg a vajas oldalukkal lefelé, majd kenje meg a tonhalas salátával a vajazatlan oldalát. Szórja meg bőségesen cheddar sajttal. A maradék 4 szeletet kenyeret helyezze a cheddar tetejére, és a tetejüket megkenje vajjal.
Lépés 4 /6
A szendvicseket egy helyezze egy szabványos Easy Fry sütőlapra.
Lépés 5 /6
A sütőt KÉZI üzemmódra állítva süsse 200°C-on 5 percig.
Lépés 6 /6
Zöldsalátával tálalja.