Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Fésűkagyló sonkával és bazsalikomos pestóval

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 15 perc
  • Előkészítés
    15 perc
  • Főzés
    0 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

4 személy

  • 500 g fésűkagylók

  • 2 csokor friss bazsalikom

  • 50 g pirított fenyőmagok

  • 2 kan. citromlé

  • 1 szegf. fokhagyma

  • 50 ml olívaolaj

  • 4 szel. sonka

Előkészítés

Lépés 1 /4

Tegye a bazsalikomot, a fenyőmagokat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót és a borsot egy turmixgépbe. A turmixgéppel darálja össze őket. Amíg a gép dolgozik, óvatosan öntse bele az olajat, és várja meg, amíg egyenletesen eloszlik. Tegye félre a keveréket.

  • 500g fésűkagylók
  • 2csokor friss bazsalikom
  • 50g pirított fenyőmagok
  • 2kan. citromlé
  • 1szegf. fokhagyma
  • 50ml olívaolaj
  • 4szel. sonka

Lépés 2 /4

Konyhai papírtörlővel törölje meg a fésűkagylókat. A sonkaszeleteket vágja egyenként négy csíkra. A fésűkagylókat tekerje egy-egy sonkacsíkba és rögzítse a tekercset egy fogpiszkálóval.

Lépés 3 /4

Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a fésűkagylókat a grillre és csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény narancssárgára nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat.

Lépés 4 /4

Végezetül tegyen egy kanálnyi pestót és pár szem fenyőmagot mindegyik fésűkagylóra.