Fésűkagyló sonkával és bazsalikomos pestóval
- Teljes idő 15 perc
- 15 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
500 g fésűkagylók
2 csokor friss bazsalikom
50 g pirított fenyőmagok
2 kan. citromlé
1 szegf. fokhagyma
50 ml olívaolaj
4 szel. sonka
Előkészítés
Lépés 1 /4
Tegye a bazsalikomot, a fenyőmagokat, a citromlevet, a fokhagymát, a sót és a borsot egy turmixgépbe. A turmixgéppel darálja össze őket. Amíg a gép dolgozik, óvatosan öntse bele az olajat, és várja meg, amíg egyenletesen eloszlik. Tegye félre a keveréket.
Lépés 2 /4
Konyhai papírtörlővel törölje meg a fésűkagylókat. A sonkaszeleteket vágja egyenként négy csíkra. A fésűkagylókat tekerje egy-egy sonkacsíkba és rögzítse a tekercset egy fogpiszkálóval.
Lépés 3 /4
Kapcsolja be a grillsütőt. Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a fésűkagylókat a grillre és csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény narancssárgára nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat.
Lépés 4 /4
Végezetül tegyen egy kanálnyi pestót és pár szem fenyőmagot mindegyik fésűkagylóra.