Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Dagasztás nélküli kenyér

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 2 óra 15 perc
  • Előkészítés
    10 perc
  • Főzés
    30 perc
  • Hűtés
    1 óra 35 perc

Összetevők

6 személy

  • 375 g Sütemény liszt

  • 300 ml Meleg víz

  • 6 g Szárított sütőélesztő

  • 7 g Finom só

Előkészítés

Lépés 1 /8

In a bowl, dissolve the yeast in a little warm water. Leave for 5 minutes then add the remaining water.

Lépés 2 /8

Egy tálban futassuk fel az élesztőt egy kevés langyos vízben. Hagyjuk állni 5 percig, majd adjuk hozzá a maradék vizet.

Lépés 3 /8

Adjuk hozzá a lisztet, majd a sót. Keverjük össze durván egy spatulával.

Lépés 4 /8

Hagyjuk a tésztát legalább 1,5 órán át kelni, egy ruhával letakarva, szobahőmérsékleten vagy 40 °C-os sütőben. A tészta térfogatának meg kell duplázódnia.

Lépés 5 /8

Melegítsük elő az Easy Fry sütőt 200 °C-ra. Lisztezzük be a 18 cm átmérőjű rugalmas formát.

Lépés 6 /8

Amikor a tészta megkelt, lisztezett ujjakkal enyhén vigyük fel rá a lisztet. Vegyük ki a tésztát a tálból (nagyon ragadós lesz).

Lépés 7 /8

Durván formázzunk belőle egy golyót, és helyezzük a formába. Egy éles késsel vagy ollóval készítsünk néhány bevágást a tetején. Fedjük le fóliával.

Lépés 8 /8

Helyezzük a formát az Easy Fry edénybe, és 200 °C-on süssük 10 percig. A 10 perc elteltével vegyük le a fóliát, és süssük tovább 200 °C-on 20 percig. Ellenőrizzük, hogy a kenyér alaposan átsült-e, a kenyér alját megkopogtatva. Akkor van kész, ha üreges hangot ad.