Dagasztás nélküli focaccia
- Teljes idő 5 óra 35 perc
- 10 perc
Előkészítés - 25 perc
Főzés - 5 óra
Hűtés
Összetevők
8 személy
2 kan. Szárított pékélesztő (kb. 4 g)
1.5 kan. Méz
35 cl Meleg víz
450 g Tésztaliszt
1.5 kan. Só
3 kan. Olívaolaj
2 kan. Rozmaring, aprított
1 kan. Tengeri só
Tartozékok
Sütőlemez Sütőlemez XL
Előkészítés
Lépés 1 /6
Öntse a szárított élesztőt, a mézet és a meleg vizet egy közepes méretű tálba. Keverje össze és hagyja pihenni 5 percig. Adja hozzá a lisztet és a sót, keverje össze egy műanyag spatulával, amíg nagyon puha és ragadós állagú tésztát nem kap.
Lépés 2 /6
Öntse az olívaolaj 3/4-ét egy nagy tálba. Egy spatula segítségével öntse bele a tésztát. Takarja le egy ruhával és hagyja pihenni 3-4 órán át meleg helyen, a tészta a kétszeresére fog dagadni.
Lépés 3 /6
Öntse a maradék olajat a tepsitartozékba. Csúsztassa be a spatulát a tészta alá az egyik oldalon, és hajtsa befelé. Ezt körben ismételje meg. Ezután öntse a tésztát a tepsitartozékba, ha szükséges, kissé nyújtsa ki, hogy a tepsitartozék alját teljesen befedje, takarja le és hagyja kelni további másfél óráig.
Lépés 4 /6
Nedvesítse be a kezét és nyomogassa bele a tésztába az ujjait, csináljon lyukakat a tészta egész felületén. Szórja meg rozmaringszárakkal és sóvirággal.
Lépés 5 /6
Bekapcsolás előtt helyezze a tepsitartozékot az OptiGrillbe. Csukja le a grillsütőt és kapcsolja be. Az eszköz automatikusan Kézi üzemmódra áll. Válassza ki a narancssárga sütőfokozatot az M betű megnyomásával, majd nyomja meg az OK gombot. Miután az eszköz előmelegedett, süsse 25 percig.
Lépés 6 /6
Fordítsa ki a focacciát egy vágódeszkára. Hagyja kihűlni és tálalja.