Csokoládé- és gesztenyekrém-szuflé
- Teljes idő 40 perc
- 25 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
8 személy
200 g Étcsokoládé
40 g Kukoricaliszt
5 Tojás
100 g Cukor
15 g Vaj
120 g Gesztenyekrém
1 kan. Vaníliakivonat
Porcukor
Tartozékok
Szokásos rács
Előkészítés
Lépés 1 /8
Tegye a csokoládét egy tálba, a tálat pedig egy néhány centiméternyi vizet tartalmazó edény fölé. Ügyeljen arra, hogy a csokoládét tartalmazó tál ne érjen a vízhez. Olvassza fel a csokoládét közepes lángon.
Lépés 2 /8
Törje fel a tojásokat. Tegye a tojássárgájákat egy nagy tálba, a fehérjét pedig egy másikba. Keverje össze a kukoricakeményítőt 60 g porcukorral egy tálban.
Lépés 3 /8
Öntse az olvasztott csokoládét a tojássárgájára, és óvatosan keverje össze. Adja hozzá a vaníliakivonatot, a gesztenyekrémet és végül a kukoricaliszt-cukor keveréket. Jól keverje össze.
Lépés 4 /8
A tojásfehérjét verje kemény habbá, fokozatosan adagolva hozzá 40 g cukrot.
Lépés 5 /8
Óvatosan megemelve öntse a tojásfehérjéket a csokoládékeverékbe, úgy, hogy ne fussanak szét.
Lépés 6 /8
Vajazzon ki 8 tortaformát, és szórja meg a belsejüket cukorral. Fordítsa fejjel lefelé, hogy ne maradjon rajta felesleges cukor. Töltse meg a keverékkel a formákat a peremtől kb. 1/2 cm-re.
Lépés 7 /8
Helyezze az Easy Fry standard tálcára, és állítsa be a CAKES programot körülbelül 15 percre.
Lépés 8 /8
Amikor a szuflé megkelt, vegye ki az Easy Fry sütőből, szórja meg porcukorral, és azonnal tálalja.