Csokoládé szuflé
- Teljes idő 35 perc
- 20 perc
Előkészítés - 15 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Összetevők
4 személy
100 g Étcsokoládé
3 Tojás (1 sárgája+ 3 fehérje)
1 kan. Kukoricaliszt
10 cl Tej
40 g Cukor
25 g Vaj
Előkészítés
Lépés 1 /5
Olvassza fel az összetört csokoládédarabokat a vízfürdős melegentartóban vagy a mikrohullámú sütőben alacsony fokozaton. Válassza szét a tojásfehérjét a sárgájától, és tegyen félre 3 fehérjét és 1 sárgáját.
Lépés 2 /5
A tojássárgáját keverje össze egy tálban a kukoricaliszttel. Forralja fel a tejet és 30 g cukrot, majd folyamatosan kevergetve öntse rá a tojássárgája és a kukoricaliszt keverékét. Öntse a keveréket a lábasba, és főzze kis lángon, folyamatosan kevergetve. Hajtogassa bele a csokoládét, és vegye le a krémet a tűzről, hogy kihűlhessen.
Lépés 3 /5
Verje kemény habbá a tojásfehérjét, majd óvatosan forgassa bele a meleg csokoládékrémbe.
Lépés 4 /5
Kenjen ki 4 nagy tortaformát, szórja meg a belsejét 10 g cukorral, és ossza el a keveréket közöttük úgy, hogy a formák 2/3-át kitöltse.
Lépés 5 /5
Helyezze a grilltálat a tálba, majd a tortaformákat a készülék táljába. Digitális változat: Használja a DESSERT üzemmódot 160°C-on 15 percig. 2 az 1-ben mechanikus változat: Állítsa 160°C-ra 15 percre.