Csirkefilé mézzel és hoisin szósszal
- Teljes idő 10 perc
- 10 perc
Előkészítés - 0 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
4 személy
4 filé csirke, bőr nélküli
125 ml hoisin szósz
4 kan. méz
2 kan. lime-lé
2 kan. szójaszósz
1 kan. szezámolaj
1 kan. gyömbér, apróra vágott
4 szegf. fokhagyma, apróra vágott
1 db
Előkészítés
Lépés 1 /4
A hoisin szószhoz adjon mézet, lime-levet, szójaszószt, szezámolajat és fokhagymát, majd keverje el. A keverék felét öntse át egy másik tálba és tegye be a mikrohullámú sütőbe. Melegítse a mikrohullámú sütőben maximális fokozaton 60-90 másodpercig, majd tegye félre.
Lépés 2 /4
Tegye a csirkét egy zárható műanyagtasakba és öntse rá az elkészített pác másik felét. Hagyja állni minimum 30 percig, maximum 24 óráig szobahőmérsékleten vagy a hűtőben.
Lépés 3 /4
- Kapcsolja be a grillsütőt. - Válassza ki a megfelelő programot, majd nyomja meg az OK gombot. Majd kezdje el a receptet: Egy kevés olajjal kenje be a grill-lapokat. Miután az eszköz előmelegedett, tegye a csirkét a grillsütőre, majd csukja le a fedőt. Hagyja sülni, amíg a jelzőfény sárgára nem vált vagy a kijelzőn meg nem jelenik a „közepesen átsült” felirat.
Lépés 4 /4
Tegye a csirkét egy vágódeszkára. Szeletelje fel és öntse rá az előzetesen felmelegített szószt. Végül tálalás előtt szórja meg szezámmaggal és friss hagymával.