Csirke lime-mal és kókusszal
- Teljes idő 28 perc
- 15 perc
Előkészítés - 13 perc
Főzés - 0 perc
Hűtés
Ismerje meg a teljes választékot
Több megjelenítése - Ismerje meg a teljes választékot -
Összetevők
2 személy
2 darab Csirkecomb (a felső és az alsó szétválasztva)
1 db Padlizsán, megmosva, 2-3 cm-s darabokban
1 db Lime (leve)
3 szál /sz. Zöldhagyma (megmosva, 2 egyforma félre vágva)
50 ml Kókusztej
1 kan. Szezámolaj
1 kan. Nuoc mam szósz
1 kan. Friss koriander, megmosva, aprítva
1 kan. Pirított szezámmag
5 g Kukoricakeményítő kevés vízben feloldva
Előkészítés
Lépés 1 /8
Készítse elő a hozzávalókat.
Lépés 2 /8
Mossa meg, és kockázza nagy, 2-3 cm darabokra a padlizsánt.
Lépés 3 /8
Mossa meg és aprítsa finomra a friss koriandert.
Lépés 4 /8
Pácolja a csirkét a lime levében és a nuoc mam szószban. Öntse a szezámolajat az edénybe.
Lépés 5 /8
Pirítsa meg a hagymát. Szedje ki. Pirítsa meg a csirkét (akár több adagban). Keverje össze a páclevet a kukoricakeményítővel.
Lépés 6 /8
Tegye vissza a hagymát az edénybe. Adja hozzá a páclevet, a kókusztejet és a padlizsánt.
Lépés 7 /8
Főzési idő: 13 perc
Lépés 8 /8
Ízesítse korianderrel és szezámmaggal. Tálalja.