Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Casatiello kenyér sonkával

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 14 óra 20 perc
  • Előkészítés
    30 perc
  • Főzés
    50 perc
  • Hűtés
    13 óra

Összetevők

4 személy

  • 15 cl Szobahőmérsékletű víz

  • 1 kan. Porcukor

  • 1 tasak Szárított sütőélesztő (4,6 g)

  • 250 g Finomliszt

  • 5 g Finom só (1 teáskanál)

  • 50 g Vaj

  • 100 g Nápolyi kolbász

  • 50 g Kockára vágott sonka

  • 80 g Pecorino kockákra vágva

  • 50 g Moliterno szarvasgombás sajt

  • 50 g Provolone sajt

  • 1 kan. Őrölt fekete bors

  • 4 Friss tojás

Tartozékok

  • Grill
    Grill

Előkészítés

Lépés 1 /11

Ezt a recepthez egy éjszakán át pihentetni kell.

Lépés 2 /11

Tegye a vizet, a cukrot és az élesztőt egy keverőtálba, majd keverje össze, és hagyja az élesztőt felfutni.

  • 15cl Szobahőmérsékletű víz
  • 1kan. Porcukor
  • 1tasak Szárított sütőélesztő (4,6 g)

Lépés 3 /11

Tegye a liszt és a víz/cukor/élesztő keveréket a dagasztókarral ellátott keverőtálba, majd közepes sebességen keverje 2 percig. Adja hozzá a sót, majd keverje további 2 percig. Adja hozzá a vajat, és keverje addig, amíg a tészta el nem válik az oldalától. A tésztát tegye félre egy nagy tálba, és fedje le fóliával. Hagyja egy éjszakán át hűlni a hűtőben.

  • 15cl Szobahőmérsékletű víz
  • 1kan. Porcukor
  • 1tasak Szárított sütőélesztő (4,6 g)
  • 250g Finomliszt
  • 5g Finom só (1 teáskanál)
  • 50g Vaj

Lépés 4 /11

Másnap reggel vegye ki a tésztát a hűtőből, és hagyja szobahőmérsékleten legalább 1 órán keresztül.

Lépés 5 /11

Kenjen ki egy sütőformát zsiradékkal (vajjal). Tegyen félre 50 g tésztát.

Lépés 6 /11

Enyhén lisztezett munkafelületen sodrófával nyújtsa 40 cm x 25 cm-es téglalap alakúra a tésztát.

Lépés 7 /11

A kolbászt és a sajtokat vágja apró kockákra, majd a teljes felületen oszlassa el, és fűszerezze borssal. Tekerje fel hosszában, de ne túl szorosan, hogy kolbászt formázzon. Az így kapott kolbászt tegye a formába, a két végét összefogva. Takarja le egy tiszta, nedves ruhával, és hagyja meleg helyen pihenni körülbelül 2 órán át.

  • 100g Nápolyi kolbász
  • 80g Pecorino kockákra vágva
  • 50g Moliterno szarvasgombás sajt
  • 50g Provolone sajt
  • 1kan. Őrölt fekete bors

Lépés 8 /11

Ecsettel enyhén nedvesítse meg a kolbász tetejét. Ezután tegye a friss, tiszta tojásokat a casatiellóra, és kissé nyomkodja be őket.

  • 4 Friss tojás

Lépés 9 /11

A félretett tészta maradékából formázzon 1 cm széles csíkokat, amelyeket a tojások fölött keresztbe tesz, hogy a helyükön tartsa őket.

Lépés 10 /11

Tegye a piteformát a grilltálcával együtt az Easy Fry készülékbe, és indítsa el az AIR FRY programot 160°C-on 35 percre.

  • Grill

Lépés 11 /11

Hagyja kihűlni, majd vegye ki a formából, és tálalja tányéron.