Recipe Details Page <seo.title.recipe> - Tefal
Tefal
Recept a következő szerint Tefal

Prosciuttos, spárgás bruschetta

ratings.0

-/5 -

  • Teljes idő 23 perc
  • Előkészítés
    20 perc
  • Főzés
    3 perc
  • Hűtés
    0 perc

Összetevők

2 személy

  • 2 szel. Nagy szelet kovászos kenyér, pirítva

  • 1 db Fokhagyma, hámozva

  • 10 db Zöldspárga hegye, megmosva, darabolva

  • 2 szel. Prosciutto

  • 300 g Paradicsom, megmosva, felkockázva

  • 100 g Hagyma, hámozva, vékonyra szeletelve

  • 7 db Friss bazsalikomlevél, megmosva, vékonyra szeletelve

  • 1 kan. Olívaolaj

  • 25 g Parmezánforgács

  • Espelette paprika (vagy édes piros paprika)

  • Só, Bors

Előkészítés

Lépés 1 /8

Készítse elő a hozzávalókat.

  • 2szel. Nagy szelet kovászos kenyér, pirítva
  • 1db Fokhagyma, hámozva
  • 10db Zöldspárga hegye, megmosva, darabolva
  • 2szel. Prosciutto
  • 300g Paradicsom, megmosva, felkockázva
  • 100g Hagyma, hámozva, vékonyra szeletelve
  • 7db Friss bazsalikomlevél, megmosva, vékonyra szeletelve
  • 1kan. Olívaolaj
  • 25g Parmezánforgács
  • Espelette paprika (vagy édes piros paprika)

Lépés 2 /8

Hámozza meg és szeletelje vékonyra a hagymát.

  • 1db Fokhagyma, hámozva

Lépés 3 /8

Mossa meg és szeletelje vékonyra a friss bazsalikomot.

  • 7db Friss bazsalikomlevél, megmosva, vékonyra szeletelve

Lépés 4 /8

Dörzsölje be fokhagymával a kenyérszeleteket. Töltsön olajat az edénybe.

  • 2szel. Nagy szelet kovászos kenyér, pirítva
  • 1db Fokhagyma, hámozva
  • 1kan. Olívaolaj

Lépés 5 /8

Adja hozzá a hagymát és a paradicsomot. Sózza, borsozza, szórja meg egy kis Espelette paprikával és bazsalikommal.

  • 300g Paradicsom, megmosva, felkockázva
  • 100g Hagyma, hámozva, vékonyra szeletelve
  • 7db Friss bazsalikomlevél, megmosva, vékonyra szeletelve
  • Espelette paprika (vagy édes piros paprika)

Lépés 6 /8

Adjon hozzá 50 ml vizet. Helyezze a spárgát a pároló kosárba. Helyezze a kosarat a zöldségek tetejére.

  • 10db Zöldspárga hegye, megmosva, darabolva

Lépés 7 /8

Főzési idő: 3 perc

Lépés 8 /8

Rétegezze a paradicsomot, a prosciuttot, a spárgát és a parmezánt a pirítóskenyérre.

  • 10db Zöldspárga hegye, megmosva, darabolva
  • 2szel. Prosciutto
  • 300g Paradicsom, megmosva, felkockázva
  • 25g Parmezánforgács